tällaista

Amerikan intiaaneja ja intiaanikulttuureja koskeva keskustelu
Haukka
Viestit: 6144
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja Haukka » Su 15.04.2018 10:04

Esimerkiksi käytetäänkö näitä intiaani-näyttelijöitä missään, vai ovatko he tyhjän panttina?????

Rick Mora, Apache.

Kuva

Rudy Youngblood, comanche-cree-yaqui

Kuva

Chaske Spencer, nez perce ym. verta


Kuva
Haukka

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja Witko » Su 15.04.2018 10:39

Haukka kirjoitti:Katsoin elokuvan trailerin. Kyllähän tuo vakuuttavalta vaikutti, mutta eikö todella löydy muita intiaaninäyttelijöitä kuin Wes Studi? Tämä on huono merkki. Intiaanit eivät itsekään luota intiaanielokuvien paluuseen tai sitten heille maksetaan vain niin huonoa palkkaa, ettei kukaan jää alalle. Kysyntää tälle lajityypille on edelleen aika vähän. Hyvä, että näitä tehdään, mutta mutta...

KuvaKuvaKuvaKuva


************************************************************'

Tuo on kyllä totta että Wes Studi on ollut Huronina, Apachena, Lakotana, Cheyennenä ja ties monenko Kansan edustajana eri leffoissa. Yksi hyvin sopiva kasvo on Tatanka Means Russel Meansin poika joka näytteli Crazy Horsea yhdessä sarjassa ja leffassa. Wes-setä on ehkä maailman kuuluisin Cherokee, sillä niin moneen leffaan on mies tunkettu. Joko tosiaan liksa on huonoa Intiaaninäyttelijöille, sillä heitä löytyy kyllä monta ja hyvin näyttäviä Intiaaneja, mutta näiden muutaman kierrätys ja eritoten Wes Studi ei ole paras ratkaisu. Hostiles leffassa näen silti hyvän esimerkin mitä jo Revenantissa näkyi, aikalaisten kuvaus, maisemat, realistisuus, vaatteet, ulkonäkö ym. Vertaan 1970-2000 vuosina tehtyjä leffoja, niin ei niissä totuudenmukaisuudella juhlittu, ehkä Tanssi Susien Kanssa oli hienoa katseltavaa, vaikka siinä oli melkein rakkaustarina pääteemana ja Lakotain ylivertaisuus esillä.

Silti suunta on hyvä sillä juuri Hostiles-leffan tapaisia historian oppitunteja saisi tulla lisää. Ei nyt Intiaani-leffoilla vieläkään maailma valloiteta, mutta meikäläiselle tälläiset hostiles tyyppiset elokuvat ovat juhlaa.

Tässä Tatanka Means ja paljon muita Intiaaninäyttelijöitä.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

D.Witko

Kuva

T Tienpää
Viestit: 585
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja T Tienpää » Ti 17.04.2018 15:23

Franklinin tutkimusretkikunna edesottamuksiin perustuva fiktiivinen tv-sarja saattaisi olla ihan katsottava, yleisö ainakin vaikuttaa pitäneen. Katsokaahan traileri ukkelit:
https://www.imdb.com/title/tt2708480/

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja Witko » Ti 17.04.2018 18:02

T Tienpää kirjoitti:Franklinin tutkimusretkikunna edesottamuksiin perustuva fiktiivinen tv-sarja saattaisi olla ihan katsottava, yleisö ainakin vaikuttaa pitäneen. Katsokaahan traileri ukkelit:
https://www.imdb.com/title/tt2708480/


***********************************************************

Ja tämähän ukkeli katsoi ja AMC:n laatukamaa. Tuossa oli juuri sitä realismia mitä jo kehuin Hostiles-leffasta. Henkilöt, vaatetus ja kaiken kattava ankeus. Täytyy mennä netin syövereihin hakea sarjaa esiin. Tämän takia uudet sarjat ja leffat ovat juuri siitä hyviä että ajankuvaus on totuudenmukaista ja ihmiset ovat likaisia, eikä mitään Hollywood hömppää. Tämä on sitä paitsi mielenkiintoinen aihe. Olen katsonut dramatsoidun dokkarin History Channelilta joskus tästä jäisestä helvetistä v.1845 Brittien Franklinin Retkikunnasta. Terror oli tämän toisen laivan nimi.
AMC: toinen sarja joka oli aika rankka kuvaus Yhdysvaltain rautatien rakentamisesta, niin se oli Hell on Wheels. Likaisia ihmisiä, alkoholia, mutaa ja huoria siinä resepti kurjuuden maksimointiin eikä mitään hapy endejä.
https://www.youtube.com/watch?v=HVgh0AhN-g8

D.Witko

Haukka
Viestit: 6144
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja Haukka » Su 22.04.2018 08:51

On muuten mielenkiintoista miten käy tulevaisuudessa noille sadoille Yhdysvaltoihin pystytetyille muistomerkeille, jotka tekevät kunniaa Konfederaation puolesta taistelleiille sankareille. Ainakin pohjoisissa kuten Baltimoressa nämä patsaat ovat herättäneet pahaa verta. Jopa niin pahaa, että yhtenä yönä viime vuoden aikana muutama etelävaltioiden kenraalipatsas kuljetettiin pois. Asialla oli tässä tapauksessa "Baltimoren kaupungin puhtaanapitolaitos", joka oli saanut lyhyen ja ytimekkään määräyksen: KULJETTAKAA SE SAASTA POIS! Mikäpä siinä auttoi. Suuri Ford-kuorma-auto kurvasi paikalle yön hämärissä ja lavalta lappasi maahan koko joukko tummiin asuihin pukeutuneita kaupungin työntekijöitä, suurin osa miespuolisia. Ilmeisesti pojille oli luvattu jonkinlainen yötyökorvaus.

Vastaavien patsaiden puolustajat sanovat, että ne toimivat muistutuksena ylpeästä etelän kulttuuriperinnöstä ja niiden poistaminen tarkoittaa käytännössä historian pyyhkimistä pois. Juuri näin minäkin näen asian. Charlottevillen kaupunki oli eri mieltä ja kaupungin isät ovat yksimielisesti päättäneet poistaa Etelävaltioiden armeijaa johtaneen Robert E. Leen patsaan. Viime syksynä paikalle tulleet mielenosoittajat puolustivat patsasta, mutta heiluttivat myös hakaristejä ja huusivat ilmoille synkkiä juutalaisvastaisia iskulauseita. Joku huuteli että kaikki punaniskat ja persut Lapin reservaattiin, joku puolestaan lauleli Porilaisten marssia. Tässä siis sekoiteltiin surutta vähän kaikki rodulliset erilaisuudet yhteen ja samaan nippuun. Jopa presidentti Trump on joutunut ottamaan kantaa asiaan, varsinkin kun näissä mielenosoituksissa on tullut myös vainajia. Tällaista etelävaltioihin kohdistuvaa hysteriaa ei saa missään nimessä jatkaa, Trump on todennut. Patsaiden poistaminen pitäisi antaa paikallistasoille, varsinkin jos monumentti ei satu olemaan Liittovaltion kiinteistöllä.

Tavallistä fiksumpi kannanotto Trumpilta. Mutta miten käy cherokee-johtaja ja etelävaltioiden prikaatinkenraali Stand Watien koulun? Nimetäänkö se uudelleen kenties jonkun Unionin kenraalin mukaan?


Kuva

Ja Konfederaatio ei suostu kuolemaan.

Kuva
Haukka

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja Witko » Su 22.04.2018 14:18

Nyt on pakko ottaa kantaa, sillä tämä patsas juttu oli minulle uutta tietoa. Tahtoo tuo meikäläinen olla välillä liikaa pelkässä menneisyydessä. Siis todella ala-arvoista touhua, sillä kyllä Konfederaatio l. Etelä on maineensa ansainnut, sillä yli neljä vuotta meni heiltäkin Sisällissodan kurimuksessa ja pelkästään maataan puolustaneet sotilaat ja koko Etelän väki ansaitsee kaiken kunnioituksen, sillä hinta ei ollut mikään pieni. Etelä 490, 309 uhria kaatuneina, haavoittuneina ja kadonneina. Noin 2% väestöstä kuoli pelkästään armeijan puolelta 620, 000 miestä, siis Pohjoinen ja Etelä yhteensä.

Se on nyt turha vetää orjuutta yli 150 vuotta sitten tähän nykypäivään ja eipä tuo Pohjoinenkaan neekereille mitään hupia ole antanut. Vapaus vuonna 1865 oli kyseenalainen ilo entiselle orjalle, sillä joka paikassa heitä syrjittiin, ainoastaan armeija otti näitä Buffalo-sotilaita ja mitä varten ? Intiaanisotien lahtaukseen tämä perustettu 10. Ratsuväenrykmentti oli siihen luotu. Ainoa keitä lyötiin vielä alemmas olivat Intiaanit. Belgian leppoisa kuningas Leopold II tapatti miljoonia Kongolaisia neekereitä v. 1885 alkaen ja kumin vuoksi. Eipä ole koira paljon perään haukkunut ja vuonna 1915 leppoisat Turkkilaiset tekivät kunnon Kansanmurhan Armeniassa l. Armenian asukkaista 1,500 000 tapettiin. Turkki kieltää edelleen että se ei ole totta.
Saman tekee rakkaat Japanilaiset Nanjingin Verilöylystä v. 1937, kun Japanin armeija saapui Kiinaan ja lähes 300, 000 siviiliä tapettiin Nanjingin kaupungissa. Japanilaiset kieltävät sen edelleen (muuan Nipponin tyttö kotona ei sano oikein mitään mielipidettä ja vanhemmat haluavat taas muistaa ainoastaan Hiroshiman ja Nagasagin). Kyllä patsaita saisi kaataa ympäri maailman ja todellisista Kansanmurhista.

Tästä surkeuden huippu leffasta, lähti aivan oikeutetusti suuri osa Intiaani näyttelijöistä lätkimään ja kuvan nainen on tuttu ja kaunis Native. Apacheita tämä Adam Sandlerin kyhäelmä Ridiculous 6 ei paljon sytyttänyt ja syynä oli tosiaan niin klisee kuva Intiaaneista ja heidän tavoistaan. Apache kulttuuria lyötiin oikein olan takaa.
Kuva

Tätä leffaa ei pysty katsomaan kuin 4 % kännissä, sillä se on niin onneton, että jopa Tuurin autenttinen kuvaus televisiossa Tuurin Kyläkauppa on parempi ja se on jo paljon se. Huutokauppakeisari ja Tuurin Kyläbordelli ovat kurjuuden ylistämistä ja kuka pystyy selvänä katsomaan noita. Onneksi nykyään on netti ja ei tarvitse olla suomalaisen televison tarjonnasta kiinni ja kun ei sitä tarjontaa ole ollenkaan.

D. Witko


P.s.
Tässä ehtoopuolen koomikko ja ohjaaja jopa joskus.

Kuva

T Tienpää
Viestit: 585
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja T Tienpää » Pe 27.04.2018 15:44

Johan paljastui veljeksistä Witko & Falcon uusia puolia, tässä harrastetaan kulttuurin elävöittämistä todellisella appropriaation ja eksotisoinnin innolla. Huomatkaa myös ensimmäisen transsinomainen tunnelma, nuorukaisten joikut ja marakassit voi suorastaan kuulla:

Kuva
Kuva
Kuva

Haukka
Viestit: 6144
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja Haukka » Pe 27.04.2018 18:11

On muuten huikeita otoksia, erityisesti tuo. Alla samaa tajunnan räjäyttävää meininkiä.

KuvaKuva
Haukka

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja Witko » Pe 27.04.2018 18:33

Ei saamari, siinä on ilmiselviä Nuuttipukkeja ja vielä Meksikon kuuman taivaan alla. Nyt olisi paras veto laittaa yhdestä japanilaisesta nais- olennosta Nuuttipukki kuva, mutta ei rouva anna lupaa, joten joudun tyytymään korvikkeisiin.

Arvoitus ja karwoitus ?
Kuva

Seidä pass, Riemurasia kuulemma.
Kuva

Tässä melkoisen pirullisen näköinen Haukka-setä
Kuva

Witko

T Tienpää
Viestit: 585
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja T Tienpää » Pe 27.04.2018 19:05

Yaquitahan siellä pyöri, epäreilua tietysti laittaa samaan laariin inkkarileikkien kanssa. Sitkeää porukkaa yaquit, ehkä vielä oudompi näky länsimaisesta näkökulmasta nämä herrat, osa kuvista on saattanut olla aiemminkin nähtävillä, ja valokuvia kaikki vaikka ei aina uskoisi:

Kuva

KuvaKuva

Kuva

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja Witko » Pe 27.04.2018 19:43

Tästä Yaquista tulee mieleen edesmennyt Medellin Kartellin patron Pablo Escobar Gaviria

Kuva

Yaquin Deer Dance menossa l. peuraa tekee miesten mieli
Kuva

Laitan tähän kevennyksen naiskauneutta.

Yaqui tyttö Pascua Yaqui Indian Village, Arizona
Kuva

Witko

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja Witko » To 03.05.2018 14:45

Aasian tytöt (toinen vasemmalta on jotenkin tutun näköinen hutsu) juhlivat vappua ja on seuraavana päivänä likoilla muikea krapula. Jostain pääsee Witkokin kuittaamaan.Oli silti itselläkin.

Kuva

Tässä Witko raukeana ja krapulaisena surkeassa hotellihuoneessa ala' Tel Avi ja vaimo on tajunnan rajamailla.
Kuva


Tel Avin surumielinen olento odottaa lentoamme joka on pirusti myöhässä
Kuva


Tulipas isot kuvat !

Witko

Haukka
Viestit: 6144
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja Haukka » La 05.05.2018 15:07

Witkon ylimmäisestä kuvasta eli aasialaisten naisten hauskasta yhdessäolosta tulee mieleen muuan juttu takavuosina. Meillä oli töissä useampia aasialaisia ja yhdessä ollessaan he saattoivat olla aika äänekkäitä. En muista mikä tilaisuus töissä oli, enkä edes sitä oliko silloin tarjolla jotakin miestä väkevämpää. Tai tässä tapauksessa pitäisi kai sanoa naista väkevämpää. Joka tapauksessa aasiattaret olivat vetäytyneet keskenään kahvioon, josta kuului heidän iloisia äännähdyksiään. Satuin menemään hakemaan kahvia automaatista ja osuin paikalle juuri sillä hetkellä, kun kaksi naisista kävi toistensa kimppuun. Toinen repi toista hiuksista ja toinen yritti kammeta tappelukumppaniaan lattiaan. Niskanpäällä olevan naisen ilme oli näkemisen arvoinen; silmät olivat pelkät julmat viirut ja normaalioloissa mehevä ylähuuli oli vetäytynyt mielipuoliseen ilmeeseen. Tuo ilme painui mieleeni kuin valokuva. Muut aasialaiset istuivat paikoillaan patsaiksi jähmettyneinä. Kun tappelijat huomasivat minut, he irtaantuivat toisistaan välittömästi. Sekunnin päästä he olivat jo tuoleillaan ja sukivat hiuksiaan järjestykseen. Kun vilkaisin heihin kysyvästi, he hymyilivät kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Jälkeenpäin en ikinä huomannut tappelijoiden kesken minkäänlaista vihanpitoa. En myöskään udellut tappelun syytä, vaikka tunsin nämä naispainijat aika hyvin. Asia ei kuulunut minulle. Aasialaisilla on omat omituiset juttunsa ja kaikkiin niihin tuskin edes Witkokaan pääsee kiinni. Kulttuurierot eivät ikinä kasva täysin umpeen, se on selvä juttu.

Hieman vastaava kuva:


Kuva
Haukka

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja Witko » La 05.05.2018 16:17

Haukka kirjoitti:Witkon ylimmäisestä kuvasta eli aasialaisten naisten hauskasta yhdessäolosta tulee mieleen muuan juttu takavuosina. Meillä oli töissä useampia aasialaisia ja yhdessä ollessaan he saattoivat olla aika äänekkäitä. En muista mikä tilaisuus töissä oli, enkä edes sitä oliko silloin tarjolla jotakin miestä väkevämpää. Tai tässä tapauksessa pitäisi kai sanoa naista väkevämpää. Joka tapauksessa aasiattaret olivat vetäytyneet keskenään kahvioon, josta kuului heidän iloisia äännähdyksiään. Satuin menemään hakemaan kahvia automaatista ja osuin paikalle juuri sillä hetkellä, kun kaksi naisista kävi toistensa kimppuun. Toinen repi toista hiuksista ja toinen yritti kammeta tappelukumppaniaan lattiaan. Niskanpäällä olevan naisen ilme oli näkemisen arvoinen; silmät olivat pelkät julmat viirut ja normaalioloissa mehevä ylähuuli oli vetäytynyt mielipuoliseen ilmeeseen. Tuo ilme painui mieleeni kuin valokuva. Muut aasialaiset istuivat paikoillaan patsaiksi jähmettyneinä. Kun tappelijat huomasivat minut, he irtaantuivat toisistaan välittömästi. Sekunnin päästä he olivat jo tuoleillaan ja sukivat hiuksiaan järjestykseen. Kun vilkaisin heihin kysyvästi, he hymyilivät kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Jälkeenpäin en ikinä huomannut tappelijoiden kesken minkäänlaista vihanpitoa. En myöskään udellut tappelun syytä, vaikka tunsin nämä naispainijat aika hyvin. Asia ei kuulunut minulle. Aasialaisilla on omat omituiset juttunsa ja kaikkiin niihin tuskin edes Witkokaan pääsee kiinni. Kulttuurierot eivät ikinä kasva täysin umpeen, se on selvä juttu.

Hieman vastaava kuva:


Kuva


******************************************************************
Jep Haukka jep jep!
Ei Witko Raakki tiedä läheskään kaikkia aasian tyttöjen metkuja ja olen ajan myötä oppinut muutamia tärkeitä asioita, mutta ei niihin länsimaalainen pääse ikinä käsiksi täysin, vaikka yli 16. vuotta olen ollut japanilaisen kanssa naimisissa. Se kasvojen menetys on kyllä 100% oikea hokema ja kun muutama aasialainen on koossa, niin melua lähtee takuulla ja harvoin näkee aasialaista naista viinaa vetävän. Ilonpito on selkeää ilman alkoholia. Näissäkin olen huomannut että Thaikut ja Vietnamilaiset ovat aika pirullista porukkaa ja haukkuvat kilpaa toisiaan selän takana ja kuvailtu tappelusi sopisi hyvin heihin, sillä olen nähnyt marketissa kahden thaikku mimmin ottavan yhteen.

Japanilaisista on vaikea sanoa paljoakaan, kun niitä ei ole täällä Porissa liiemmin. Juhlakuvassa on kaksi japanilaista ja kaksi thaimaalaista. Japanissa naiset käyttäytyvät todella hienovaraisesti ulkona ollessaan ja julkinen häpeä on riita kodin ulkopuolella. Korealaisilla ja Singaporelaisilla on sama juttu. Enkä puhu nyt sen takia näin koska vaimoni on japsi, vaan japanilainen kulttuuri on traditionaalinen 1 000 vuoden ajan. Kiinalaisista ei ole paljon tietoa , mutta kovia ovat tekemään töitä ainakin, l. vähintään japanilaisten työmoraali. Nämät ovat mielenkiintoisia juttuja, koska Itä on edelleen mysteerinen paikka maapallolla ja tuskin me länsimaalaiset pääsemme koskaan siihen täysin sinuiksi.

Kaikki kolme tyttöä ovat Japanilaisia mutta kaksi on vähän mixejä. Laitoin vain siksi että näin paljon voi heittää ulkonäkö, sillä oma vaimoni on japanin ja singaporen mixi.
Kuva
Kuva
Kuva

Witko dan

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: tällaista

ViestiKirjoittaja Witko » La 19.05.2018 20:15

Jaahas ja Suomi se sitten putosi. Late on valmentajien aatelia (maalaisaatelien). Sen niistä kekkereistä. Saamari, nyt on änärissä tiukka paikka Winnipegillä. Pian Witko alkaa kirjoitella pähkinöihin ym. osastoille, sillä vene saa välillä olla laiturissa. Oli sitten tänään veemäinen tuuli ja luoteen suunasta puhalsi ja kylmä viima sekä avomerellä leppoisa n. kahden metrin aallokko ja siinä on pakko pudottaa marssivauhti 25- 10 solmuun tai muuten on kyyti kovaa ja märkää. Ei siellä kauaa viitsinyt ajella ja kun täällä Porin edustalla ei ole mitään saaristoa, vaan seuraava saari/ranta on Ruotsi.

Vanhat kuvat-2017, sillä ei tänään näin leppoisaa keliä ollut.
Kuva
Kuva

Witko


Palaa sivulle “Intiaanit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa