Mikä kirja menossa juuri nyt?

Amerikan intiaaneja ja intiaanikulttuureja koskeva keskustelu
Witko
Posts: 7880
Joined: Tue 09.02.2010 14:59
Location: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby Witko » Tue 28.08.2018 17:20

Nyt tapahtui Adlibriksessä liikahdus, sillä tänään tuli ilmoitus sähköpostiini että Taos Revolt-kirja on lähtenyt minulle, mutta edelleen Anne Hyden Empires, Nations and Families loistaa poissaolollaan. Taidan peruuttaa sen ja tilaan Bookystä. Onko mitään tietoa Bookyn palvelusta hyvät herrat ?

Tämä tulee siis
Image

Witko

T Tienpää
Posts: 674
Joined: Thu 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby T Tienpää » Wed 29.08.2018 08:57

Witko wrote: Taidan peruuttaa sen ja tilaan Bookystä. Onko mitään tietoa Bookyn palvelusta hyvät herrat ?
Olen käsityksessä että Bookylla ei ole omaa varastoa, vaan tilaa kirjat sitä mukaa kun tilauksia tulee, ja siksi toimitusajat ovat tasoa jälkitilauksessa. Itse en tuolta ottaisi, Book Depository on tuhannen kertaa luotettavampi. Viimeksi depositorysta tullut kesti kaksi päivää lähettää ja viikko lähetyksestä perillä.
Tuo viime viikolla saapunut onkin jo luennassa ja hyvältä vaikuttaa alun perusteella:


Image

Witko
Posts: 7880
Joined: Tue 09.02.2010 14:59
Location: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby Witko » Wed 29.08.2018 14:59

Joo totta haastat mies hyvä. Luin googlesta arvosteluja Bookystä ja ei ollut kovin imartelevia. Book Depository tuntuu siis aika hyvältä vaihtoehdolta, sillä Amazonista täytyis löytää exe. Englannista oleva kirja niin sen saisi aika pienillä rahdeilla ja myös nopeammin kuin Usan.
Abebooks on hyvä myös mutta sama pätee että rahdit ovat rajut ja odotusaika pitkä tietysti lähettäjästä riippuen. No se vaatii jo meedion kykyjä. Adlibris sen kuin käsitelee edelleen Hyden Annen kirjaa. Taos Revolt pitäisi olla huomenna kotona mutta varautaan Perjantaina.
Se mikä riepoo eniten tässä Hyden kirjassa, niin Adlibris mainostaa sitä sivuillaan 3-5 päivää saatavuus ja minulle se kustantaja on ylivoimainen selätettävä.

Mitä ihmettä Book Depositorylla on ilmainen kuljetus Englannista muualle Eurooppaan. Hyden kirja pyöri samoissa hinnoissa kuin Adlibriksen l. jos ei mitään vastausta tule tällä viikolla Adlibriksestä niin sitten taidan kääntyä BD:n puoleen.
Nyt joudun syömään sanani. Soittoni palava Adlibrikseen maanantaina auttoi sillä nyt oli Hyde lähtenyt ja perjantaiksi pitäisi olla kätösissä karwaisissa. Silti hyvä oli tuo linkki T.T. Book Depositorysta, sillä ilmainen rahti tästä Amazonin pikuveljestä oli hyvä tieto ja se myös että pääpaikka on Englanti joten nopeutta tulee Jenkkilään verrattuna.


Witko

T Tienpää
Posts: 674
Joined: Thu 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby T Tienpää » Wed 29.08.2018 15:10

Depositoryn hinnat ovat joskus alempia, joskus selvästi kalliimpia kuin adlibriksen, itse kyllä tarkastan nuo ennen tilausta. Depositorysta tulee tietysti paketti laatikkoon asti ilman erillismaksuja, mikä on merkittävä juttu. Saa nähdä miten hintojen käy brittien eu-eron jälkeen, toivottavasti siihen mennessä amazon on saanut pohjoismaiset varastot kondikseen.

Laitetaan vaikka Lännen irokeesien kansi koristeeksi:


Image

Witko
Posts: 7880
Joined: Tue 09.02.2010 14:59
Location: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby Witko » Wed 29.08.2018 17:46

Nyt Adlibris ylitti itsensä ja oli lähettänyt sähköpostiini tiedon että omilla sivuillani kun kirjaudun sisään, niin hyvityksenä tämän Hyden kirja viipymisen johdosta sain 20 euron alennuskoodin käytettäväksi mihin tahansa kirjaan. Kyllä tuo mesominen aina välillä kannattaa.
Tuossa on juuri ilmestynyt kirja joka kertoo Cheyenneistä ja Suhtaio ihmisistä esihistoriallisesta ajasta aina 1800-lukuun. 540 sivua on Brian l. Keefe saanut tarinaa heistä. Käsitin että kulttuuri, elämäntavat ja arkeologiaa unohtamatta l. siis joku kulttuuri pläjäys. Ainoa huono puoli on että tätä kirjaa ei pääse vielä esilukemaan. Pakko ensin saada maistiaisia ja sitten jos on mielenkiintoinen niin voi harkita tilaamista. Adlibriksestä saa ja edukas 22 euroa. Ma'heo's Child, History of the Cheyenne and Suhtaio Indians from Prehistoric Times to A.D. 1800.

Image

Tuollaiseen pokkariin törmäsi kotona ja kevyt luettava, mutta aihe on tavanomainen. Cheyennien hyökkäykset vuonna 1869 settlereiden kimppuun Lincolnin Countyssa, Kansasin Tasankoilla. James MC.Arthur 292 sivua. Nopea luettava ja helppo vielä.
Image

Tämä on hyvä kirja ja ainoa vika on ohut. Ostin tuo muutama vuosi sitten ja muistelisin että Haukalla on sama kirja. Aikavälit ovat ne mielenkiintoiset 1795-1840. Joseph Jablow on saanut kasaan vain 100.sivua. Tietysti tuosta ajankohdasta ei ole paljon tarkkoja muistiin panoja, ehkä Cheyennien oraali-perimää enemmän, paitsi kyllä kauppiaat ovat tehneet muistiinpanoja ja papit.
Image

Sama aihepiiri molemissa Cheyennien exodus 1878-1879 Dull Knife ja Little Wolf. Monnettin kirja on minusta parempi.
ImageImage


Witko

Witko
Posts: 7880
Joined: Tue 09.02.2010 14:59
Location: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby Witko » Thu 30.08.2018 18:57

Nyt on kirjat kotona ja aloitan lyhyen selailun jälkeen nopean arvostelun Anne F. Hyden kirjasta Empires, Nations, And Families, A New History of the North American West, 1800-1860. Valokuvia ja piirroksia kirjassa on jonkin verran, mutta se mikä tuntuu hengästyttävältä on Hyden valtava aihepiiri 628. sivua tiheää tekstiä, mutta ei sekavaa luettavaa. Todellinen hakuteos ja harvoin olen törmännyt modernissa kirjassa 2012 näin valtavaan määrään melkein kaikkia Pohjois-Amerikan Lännen eri tapahtumia ja juuri nuot kiinnostavat vuosiluvut 1800-1860. Cherokeet, Shawneet ja Osaget, sitten Arikara sota, Santa Fe Trail, Brigham Young and the Choices War nämät vain esimerkkinä kuinka laajoissa aihepiireissä mennään, eikä minusta ainakaan sekavasti. Toiset lyhyempiä tietoiskuja ja toiset pitempiä. Hyvä kirjaostos minusta. Hinta-laatusuhde fraasi pätee.

Image

Sitten tämä toinen kirja Revolt At Taos. James Crutchfieldin 400 sivua tai tämä on kookas painos 229 sivuinen kirja ja siinä ei ole paljon tarinaa näistä James Kirkerin Delaware ja Shawnee scalphunters, minusta Borderlanderissa on enemmän juttua. Kirja on nykyaikainen ja moderni luettava 2015 ja Taosin Kapinaa on kyllä käsitelty todella tarkasti ja Shawnee heppu Spy Buckista on tarinaa aika kivasti. Hyvä kirja ja vielä edullinen kaiken päälle.
Image


Witko

Witko
Posts: 7880
Joined: Tue 09.02.2010 14:59
Location: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby Witko » Thu 30.08.2018 19:21

Haukka tarkoitko tätä Shawnee-kirjaa Stephen Warrenin The Worlds the Shawnee Made 320.sivua. Nämät kirjat minulla on Shawneista.

Image


Colin Callowayn The Shawnees and The War for America
Image


John Sudgen-kirjaa Blue Jacketista
Image


Witko

Haukka
Posts: 6326
Joined: Fri 12.03.2010 21:08
Location: Helsinki

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby Haukka » Fri 31.08.2018 06:21

ImageImage

Kyllä minulla on tuo Stephen Warrenin kirja The Worlds the Shawnee Made. Pidän siitä. Tuota Callowayta en aikoinaan saanut Adlibriksesta. Warrenin hieno kirja näyttää miten shawneet pystyivät sopeutumaan muuttuvaan maailmaan. Tai maailmoja oli monta, sillä shawneet eivät pysyneet paikoillaan pitkään. He liikkuivat ryhmissä eri puolilla mannerta milloin irokeesien ja milloin muiden jahtaamina.

Kirjan mielenkiintoisinta antia on ehkä tuo heidän saapumisensa 1600-luvun jälkimmäisellä puoliskolla Carolinaan, jossa westot (sotapakolaisia hekin) olivat jo ehtineet luoda vahvan aseman ase- ja orjakaupassa brittien kanssa. Hyvin kiinnostava vaihe oli myös shawneiden ja muiden intiaaniryhmien kerääntyminen 1680-luvulla Illinoisiin Fort St. Louisin ympäristöön. Myös myöhemmät vaiheet saman vuosisadan lopulla ja seuraavalla vuosisadalla ovat kiinnostavia ja merkillepantavaa on shawnee-diplomaattien taitava työskentely Uuden Ranskan ja brittiläisten siirtokuntaupseerien keskuudessa. Ja edelleen tämän kirjan vahvaa antia on se, että siinä kerrotaan shawneiden suhteista kymmeniin muihin heimoihin. Plussaa vielä esihistoria elikä mistä shawneet tulivat. Olisipa vielä päästy 1800 lukuun, mutta erinomainen näinkin.

Siis loistava kirja. Parhaita niistä kirjoista, jossa pääosassa on yksi ja ainoa intiaanikansa. millainenhan tuo Calloway mahtaa olla?
Haukka

T Tienpää
Posts: 674
Joined: Thu 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby T Tienpää » Fri 31.08.2018 19:42

Tulipahan tämäkin vihdoin, neljä viikkoa Amerikasta matkasi:

Image

Kuvia tai karttoja tuossa ei ole, valitettava puute, muuten teksti on fonttikokoa keskimääräistä isommalla ja näyttää ihan luettavalta. Luetaan jossain välissä kun kerään dataa Black Hillsin ryntäykseen taas.

Vasta reilut 40 sivua ehtinyt tuota Seymoren kirjaa lukemaan, mutta kiinnostavahan se on. Sobaipurien taistelusta jano, jocome, manso ja apache-liittoutumaa vastaan ei oikein mitään netistä löydy, merkillistä, sillä tuolla saattoi kuolla jopa 300 apachi-liittoutuman väkeä. Sobaipuri-pimoille iso voitto. Tuossa vähän sisältöä:

https://uofupress.lib.utah.edu/a-fateful-day-in-1698/

Seuraavaksi tilaukseen mennee Interrupted Odyssey, katsotaan mistä ja koska:


Image

Witko
Posts: 7880
Joined: Tue 09.02.2010 14:59
Location: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby Witko » Sat 01.09.2018 17:27

Tässä kaksi kirjaa samalta kirjailijalta ja sama aihe. Hyllyssä oli mutta ei unohdettuna, sillä toisen olen lukenut, koska oli romaanin muotoon kirjoitettu. William Heath Blacksnakes's Path, The True Adventures of William Wells. 365.sivua. Joskus on tilattu menneisyydessä ja luettu kokonaan. William Wellsin elämä ja lopussa kuolema Fort Dearbonissa. Welssin elämä on ollut todella tapahtumarikasta, Wabash-1791 exe.
Tämä kirja oli kyllä vähän liian romaanimainen, vaikka tapahtumat ja henkilöt olivat faktaa. Siksi ostin William Heathin toisen kirja joka oli nk. normaali historiankirja ja sitä olen lukenut juuri nyt jonkin verran ja kyllä tämä kirja on hyvä, koska tapahtumia riittää todellakin ja Welssin elämä sen takasi. 500. sivua on tässä Heathin kirjassa William Wells and the Struggle for the Old Northwest.
ImageImage

Tässä yksi erittäin hyvä kirja naiskirjailijalta ja samassa Fort Dearbornin tapahtumissa liikutaan. Ann Durkin Keatingin kovakantinen 294. suvuinen kookas kirja ja luettu myös, mutta ei ihan kokonaan. Vuodesta 1763 alkaa ja aina Tippecanoe-1811 ja The Battle of Fort Dearborn-1812. Todella paljon maalauksia ja valokuvia eri paikoista nykypäivänä ja karttoja myös. Rising Up From Indian Country, The Battle Of Forth Dearborn And The Birth Of Chicago. Tässä vielä kirja ja sen olen hankkinut viime talvena ja hyvä sekä laaja-aiheinen kirja William Hogelandilta 464. sivua ja pokkariversiona joka oli halpa. Kirja alkaa kenraali Richard Buttlerin kuolemasta-1791 Wabashissa ja Battle of the Fallen Timbersiin mennään
Image
Image

Ja missään näistäkään kirjoista ei ole sanan sanaa Shawnee soturi/mahdollinen päällikkö Chieskasta. Mystinen mies on tämä Chieska.


Witko

Witko
Posts: 7880
Joined: Tue 09.02.2010 14:59
Location: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby Witko » Mon 03.09.2018 18:25

Tuli tuossa haettua kun pähkinöissä oli juttu William Wellsistä aka Black Snakesta erinäisiä kirjoja ja törmäsin muutamaan kirjaan joita en ole kokonaan lukenut mutta kuitenkin selailtu on vuosien saatossa. R. David Edmundsin kirjaa The Potawatomis Keepers of the Fire ja mielenkiintoisia ja väkivaltaisia yhteenottoja täynnä koko kirja ja tuo aika oli todella väkivaltaista-1812 sota mm. 362 sivua ja aika kookas kirja vielä. David Edmundsilla oli toinenkin kirja jonka löysin ja olen sen joskus lukenut The Fox Wars ja 282 sivua oli aika äkkiä luettu taannoin.
ImageImage

Tälläisen kunnon kokoisen kahvipöytäkirjan olen takavuosina ostanut ja se oli hyvä tietopakkaus Great Lakesin Kansoista. Atlas of Great Lakes Indians History. Helen Hornbeck Tanner ja 240 sivua todella kookkaassa kirjassa.Tämä oli myös F.Todd Smithiltä hyvä kirja Caddoista
joista ei liiemmin ole kirjoja ja laaja oli aikajana 1542-1854 The Caddo Indians 228.sivua mutta paljon saatu tiivistettyä.
ImageImage


Witko

Witko
Posts: 7880
Joined: Tue 09.02.2010 14:59
Location: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby Witko » Thu 06.09.2018 14:05

En tiedä mikä itsetuhoinen vietti minussa oikein on näissä kirjatilauksissa. Vaikka olen sanonut että Apacheista on paljon kirjoja , niin vähän niukan Eve Ballin kirjan In The Days of Victorio ei ole mikään tietojätti 222. sivua, vaikka kirja on hyvin kirjoitettu, mutta aika ohut ja suppea. Victorion ja Nanan tekemisiä oli melkoisen paljon jo 1870-1881 välisenä aikana ja Nanan raidi on minusta se kiinnostava tapaus myös Victorion oman kohtalon jälkeen ja Lozen tuo salaperäinen sisko on myöskin mielenkiintoinen henkilöhahmo. Apacheista pidän Nanaa kaikkein kiinnostavimpana, koska hänestä on vähän kirjoitettu ja vain käsitelty jonkun tapauksen kohdalla niukasti.

Tämä Robert N. Wattsin kirja Horses Worn To Mere Share Shadows'The Victorio Campaign 1880 joka ilmestyy joulukuussa-2018 laitoin ennakkovaraukseen ja 624 sivuinen tietopakkaus.
Image

Tämän laitoin tilaukseen Adlibriksestä samalta kirjailijalta ja tämä on eräänlainen I-osa Victorio kampanjasta ja ilmestynyt tänä vuonna. Robert Watt on saanut 504 sivua tekstiä joten kyllä siinä riittää tietoa ja tavaamista. I Will Not Surrender The Hair Of A Horses TailThe Victorio Campaign 1879.Sidottuna löytyi. Käytin muuten 20 euroa alennuskoodin tähän kirjaa kun oli 36 euroa hinta, niin sai 16 ekulla Apachet kotiutumaan.
Image

Tässä sitten on ihan eri aiheinen kirja, mutta todella hyvää sarjaa ovat nämät punavalkoiset modernit kirjat ja 100.sivun taistelut. Minulla on John Winkleriltä jo entuudestaan hyvät kirjat Wabash 1791, Point Pleasant 1774, Tippecanoe 1811,The Prophets' Battle, Fallen Timbers ja nyt tuli tilattua Adlibriksestä tämä joka puuttui The Thames 1813 The War Of 1812 on the Northwest Frontier.
Image


Witko

T Tienpää
Posts: 674
Joined: Thu 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby T Tienpää » Fri 07.09.2018 11:46

Victorion ryöstömurhailu ympäri lounaisaluetta on kyllä kiinnostava aihe, jätin itse kuitenkin nuo kirjat hankintalistan ulkopuolelle toistaiseksi, pelkona on että osoittautuvat sotakampanjoiden kronologian listoiksi, mutta katsotaan myöhemmin uudelleen.

Seymourin sopaiburi-pimoja, apcheja ja muita lounaan porukoita käsittelevä kirja vetelee viimeisiään. Seymour, kuten oletinkin, on tonkinut pilkuntarkasti kaiken mitä aiheesta irti saa. Osa arkeologiaa hyödyntävistä kappaleista on tietysti enemmän tai vähemmän tylsiä, mutta moni juttu äärimmäisen mielenkiintoinen. Kirjassa käsitellään mm. lounaan alkuperäistä sota/ryöstöretkikulttuuria ja sitä, miten apachet myöhemmissä touhuissaan käyttivät näitä uto-aztecan-kansoilta oppimiaan taktiikoita.

Laitoin myös tämän nyt sitten tilaukseen, kun en millään malttanut odottaa mitään alehommia:


Image

Witko
Posts: 7880
Joined: Tue 09.02.2010 14:59
Location: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby Witko » Fri 07.09.2018 14:25

Tuo Mary Stockwellin kirja Grantin ajan Intiaanipoliitikasta on varmasti aika mielenkiintoinen, koska Grantin presidenttiuran aikana olivat näitä suuria Intiaanisotia koskeva aika. Vuodet 1869-1877 olivat niin Sioux-sotia, Cheyenne kampanjoita, Nez Percein amok ja onhan noita. Harmi ettei saa vielä Adlibriksestä vaikka tänään kävin melkoisen kiivaan puhelun jonkun vanhemman rouvan kanssa Adlibriksen asiakaspalvelussa ????. Ei jumankauta, mikä mättää nyt, tuleeko konkurssi eteen kun Amazon kolkuttelee Skandinavian porteilla, mutta tämän äänestä päätelle olevan iäkäs rouva oli pihalla kuin lumiukko. Kysyin että miksi eilen tilatuista kirjoista ei ole tullut mitään tilaisvahvistusta sähköpostiini ja eivät näy edes omien sivujen tilaushistoriassa käsitellään statuksena. Sanoin että lopetan Visan vinguttelun ja siirryn laskupuolelle maksuissa. Mummo väitti että en ole tilannut mitään eilen ja viimeisin tilaus näkyisi olevan vuodelta 2016???????????????????????????

Sitten seuraava veto oli että hän ei kuule ääntäni puhelimessa ja hänen on vaikea keskustella ja sanoin että tämä on työpuhelimeni mihin asiakkaat soittavat koko päivän ja olen kuullut äänet puolin ja toisin. Sanoin että pistänkö puhelimen kaiuttemeen. Kysyin mummulta että onko tullut lounastauolla klo 13.-14.00 tissuteltua konjakkia, sillä jos en ole jälkeen v. 2016 tilannut mitään Adlibriksestä, niin minulla pitäisi olla melkoinen läjä ilmaisia kirjoja kotona. Sanoi päälle että älä puhu asiattomia ja siihen minä täytyykö soittaa ylemmäs ja kertoa asiakaspalvelusta kun niitä muitakin vaihtoehtoja löytyy. Taas luvattiin alekoodia kunhan tilaus löytyy jos löytyy. Mummeli sanoi että tilaa varmuuden vuoksi uudestaan kirjat ja sanoin että nyt loppui täti työmaajuoppotelu, sillä meinaatko että maksan tuplat samoista kirjoista. Saamari kun pinna paloi ja vielä pian tulevan eläkeläisen kanssa joka voi mennä divariin myymään vanhoja Jalluja.


Witko

T Tienpää
Posts: 674
Joined: Thu 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Postby T Tienpää » Fri 07.09.2018 17:44

Witko wrote:Tuo Mary Stockwellin kirja Grantin ajan Intiaanipoliitikasta on varmasti aika mielenkiintoinen, koska Grantin presidenttiuran aikana olivat näitä suuria Intiaanisotia koskeva aika. Vuodet 1869-1877 olivat niin Sioux-sotia, Cheyenne kampanjoita, Nez Percein amok ja onhan noita. Harmi ettei saa vielä Adlibriksestä
Eilen pitäisi olla painotalosta tullut ulos, depository ja adlibris ilmoittivat olevan saatavilla, amazon us taas näyttää ensi keskiviikkoa. Katsotaan koska saapuu, vai saapuuko lainkaan...

Tuossa on tietysti isoa roolia myös kiowa-comancheilla, modoceilla ja Cochisen apacheilla, lisäksi oma suosikkini Ely Parker tähdittää ainakin alkupuolta. Noiden jälkeen Grantin rauhanpolitiikka otti vähän iskua ja homma koveni sittemmin riehujien suhteen. Toki modocit ja nez percet olisivat varmasti pysytelleet rauhallisina ilman paskaa politiikkaa, mutta ei tuo niinkään Grantin piikkin mene, ennemmin paikallispoliitikkojen.


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests