Valokuvia menneisyydestä

Amerikan intiaaneja ja intiaanikulttuureja koskeva keskustelu
Vastaa Viestiin
Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Witko » Pe 13.07.2018 15:03

Bringham Young ja Joseph Smith olivat pelimiehiä, sillä mitä mies tekee vain yhdellä vaimolla. Young oli huudahtanut kerran katsokaa Laamannin poikia (intiaaneja) kuinka monta vaimoa heilläkin on ja jopa siskoksia sekä hyvässä harmoniassa asuvat. Tässä "Big Ten" l. Brigham Youngin kymmenen vanhinta tytärtä v. 1860.

Kuva

Tässä daguerrotypes valokuva ja v. 1851 ja salskea mormooni johtaja itse Brigham Young
Kuva

Tässä kaverukset todella huikean vanhassa daguerotypes valokuvassa v. 1846 ja Bringham Young ja Profeetta Joseph Smith.
Kuva

Tasapainoa vähän kahden mormooni johtajan vastapainoksi. Jos tämän valokuvan nainen on mormooni, niin olen ehdottomasti moniavioisuuden kannattaja.
Kuva

Witko

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Witko » Pe 20.07.2018 18:27

Tässä mies joka sai Medal of Honourin Kersantti Rowdy. Yuma William " Bill " Rowdy. Syntynyt Yavapaina n. 1862 Arizonassa. Hän palveli Yhdysvaltain armeijan Intiaani scouttina tarkemmin kersanttina A-komppaniassa Intiaani scouttina. Hän osallistui mm. Cherry Creek Kampanjaan maaliskuussa-1890.Hän sai 15.05.1890 tämän Medal of Honourin taistelussa osoittamasta rohkeudesta Apacheja vastaan. Rowdy tappoi Pas-lau-taun 11.03.1890. Rowdyn kuolema oli vähän erikoinen, sillä mies kuoli kolme vuotta jälkeen mitallin bordellissa Miamissa, Arizona 29.03.1893. Hän sai sotilaalliset hautajaiset Santa Fein Kansallisella Hautausmaalla mitallien kera. Oliko komealla sotasankari scoutilla lähtenyt kulkemaan lujaa kun bordellissa otti ja kuoli. Ei noin salskean sotasankari kessun olisi tarvinnut bordelliin lähteä. Olisi kyllä reservaatiossa ja vähän muuallakin naista kaatunut kuin heinää.

Kersantti Rowdy ja v. 1886.
Kuva

Kaksi Pah-Ute soturia v. 1869. Nyt kun on ollut teemena vähän Utet
Kuva

Hyvin kaunis mixed blood Chickasaw tyttö Annie Guy ja vuosi 1877.
Kuva

Tästä tytöstä on kirjoitettu ja exe tässä kirjassa hänen nimensä ja Kansansa on mainittu
https://books.google.fi/books?id=_Z0nDw ... rl&f=false

https://books.google.fi/books?id=_Z0nDw ... rl&f=false

Witko

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Haukka » Pe 20.07.2018 19:32

Oliko komealla sotasankari scoutilla lähtenyt kulkemaan lujaa kun bordellissa otti ja kuoli. Ei noin salskean sotasankari kessun olisi tarvinnut bordelliin lähteä. Olisi kyllä reservaatiossa ja vähän muuallakin naista kaatunut kuin heinää.
Kessulla saattoi olla omat painavat syynsä bordellireissuun. Varmasti hänelle tyttöjä olisi riittänyt kotijylässä ja naapurikylissä, mutta ehkä hän halusi kokeilla sellaisia juttuja, joita intiaanitytöt eivät osanneet tai halunneet tehdä.

Varmasti Rowdy sai mitä halusi, mutta ehkä hän oli pihi ja aikoi livistää maksamatta. Tai sitten hän oli liikaa humalassa ja pahoinpiteli tyttöään. Joka tapauksessa paikan omistaja ampui kessua haulikolla takaapäin sillä seurauksella, että tämä menehtyi.

Ikävä loppu suurelle sotasankarille. Ja tuohon perään kuvakaappaus. Rowdy ja muita tiedustelijoita lorjasta Camp Verde. .


Kuva
Haukka

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Witko » La 21.07.2018 19:02

Kelpo Kessumme sai haulikosta piipulliset selkään, joten sisätiloissa tuli noutaja nopeasti ja takuulla. Reilu homma ampua alkoholisoitua sotasankaria selkään ja varmuuden vuoksi vielä haulikolla, niin siitä ei edes Medal of Honour mitalli auta miestä nousemaan.

Jostain oli se leipä saatava ja tässä James Kirkerin tuntematon sielunkumppani. Scalpin-metsästäjä oli tässäkin kuvassa entinen rajaseutujen mies, mutta kun Kalifornia oli v.1849-54 läpikoluttu, niin paras oli tappaa mahdollisimman monta Intiaania. Yksistään Meksiko jo antoi tienestiä koska Meksikonhallitus maksoi scalpeista aina 1830-1885 välisenä aikana. Apacheita ja Comancheja siinä haluttiin , mutta näiden Kansojen scalppien keräily oli melkoisen vaarallista työtä, kun saattoi lähteä oma scalppi. Onneksi Arizona, Uusi-Meksiko puhumattakaan Kaliforniasta, niin sieltä löytyi yllinkyllin vaarattomia ja huonosti aseistautuneita Intiaani Kansoja joka lähtöön ja kyllä siinä mustahiuksinen peonikin oli vaarassa tai kuka tahansa meksikolanen settlerin riepu. Soturin l. miehen scalpista sai $ 100, naisten scalpeista $ 50 ja lasten scalpeista aina 14.vuotiaasen asti sai $ 25.

Tästä alemmaksi ei enään voinut mies alentua ja tappoja tuli jo keskenään, kun alkoholi oli vahvasti mukana, niin siinä riita, kateus tai hulluus ja niin kuolleita tuli ihan mukavasti, joten scalpin-metsästäjän elinikäodotus ei ollut kovin korkealla. Tämä kuvan scalpin metsästäjä poseeraa Colt 1860 Army model, joten kuva on otettu about 1860-luvun alkupuolella.

Kuva

Tässä tuttavastamme Lola Montezista hyvin vanha daguerrotyyppinen valokuva vuodelta 1848-49. Hän saapui Yhdysvaltoihin v. 1848. Lola otti pitkät San Franciscosta v.1855 ja lähti Austaralian kiertueelle ja aiheutti melkoisen skandaalin Melbournessa tanssinumerollaan Spider-tanssi, jossa hän nosti hameensa niin ylös että katselijat näkivät että hänellä ei ollut mitään muuta hameen alla kuin paljas iho. Mainaritkin menivät huonoon happeen sillä yli 400 oli pelkästään jo heitä katsomassa Spider-tanssia. Lola ei vanhaksi elänyt vain 39.vuotiaaksi. Rankka elämä tuhosi terveyden tältä entiseltä kuninkaiden rakastajattarelta ja lopullinen kuolinsyy oli syfilis l. kuppa. Ei mikään kivuton kuolema.
Lola Montez tässä vielä nuorena ja toiveikkaana elämä edessä. Tuli mieleen että oliko muuan Cheyenne Alights-on-a-Cloud saanut kupan vai tuliko armo ja Pawneet antoivat sen loppuniitin.
Kuva

Lola Montez Spider Dance asussa.
Kuva

Witko

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ma 23.07.2018 06:11

Kuva

Ikävä kyllä tämä Lola Montez on eräs australialainen musikaali-näyttelijä, joka astui aikoinaan Lolan suuriin saappaisiin. Mutta laitetaan tähän alakuvaan Lolaa aidoimmillaan. Kuvassa poseetaa myös muuan epäonninen cheyenne-päällikkö Alights-on-a-cloud, joka suuren onnen koettuaan kuoli tasangoilla käydyssä taistelussa pawneita vastaan, Ennen taistelua tämä tyylikäs cheyenne ehti nauttia elämästään täysin siemauksin Lolan hehkeässä seurassa .

Kuva

Tuossa Alights-on-a-cloud keskellä ja huomattavasti karummassa seurassa.


Kuva
Haukka

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Witko » Ma 23.07.2018 09:59

Minä kyllä myös ajattelin että kovin oli Lola-täti muuttunut valokuvassa ja taas häikäilemätön netti huijasi hyväuskoista The Ruunaa.
Kuvien nimisuoja patentti on todella surkea ollut ja ainakin 1800-luvun valokuvissa täytyy olla skeptisuuden huippu. Pilviveikko ei kuollut kupan runtelemana ihmisrauniona, joka kerjäsi pitkin tasangoita armonpaloja ja hirveää yleistä sääliä, ryömien asutuksesta toiseen ja koristen ja mökeltäen helvetinmoisessa morfiini maailmoissa auttakkaa minua olen vain Pilviveikko jota hutsu käytti hyväkseen.
Sääliä ei olisi tullut, koska Cheyennet pitivät tälläistä ihmisraunioita marsun tasolla ja kohtelu oli sen mukaista. Pilviveikko päätti onneksi päivänsä terveenä ja raikkaana Cheyenne urhona, joka kuoli taistelussa seisten viheliäisiä ja kapisia Pawneita vastaan. Tässä vähän Lolalle vastapainoa.

Amie Kiawan
, Kiowa.
Kuva

Tässä vähän harvinaisempi ja vanha valokuva Cheyenne soturi White Paints His Ears ja ylpeänä kädessään Spencer Carbine.
Kuva

Witko

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Haukka » Ma 23.07.2018 10:49

Intiaanien englanninkieliset nimet ovat joskus melko kummallisia kuten tuo Witkonkin laittama cheyenne todistaa. Entä sitten tämä quahadi.-comanchien lääkemies ja Messias Isa-Tai, jonka nimi vääntyy englanniksi muotoon Coyote Vagina. Tuolla nimellä hän esiintyy yhdessä kirjassanakin.

Kuva

Ja entäpä sitten tämä 1880-luvun ute-päällikkö? Hänen nimensä on Antero. Kuvassa Antero esittelee ylpeänä välikausitakkiaan, jonka on huutanut kovaan ylihintaan eräältä coloradolaiselta huutokauppakeisarilta.


Kuva
Haukka

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Witko » Ma 23.07.2018 12:09

Tämä oli kaiken huippu Ute Chief Antero l. Antsa tuttujen kesken. Chief Pekka jos löytyy, niin syö melkoisesti miehen katu-uskottavuutta.

Tässä kaunis Intiaaninainen ja lapsi. Nimet ja Kansa ei tiedossa.
Kuva

Kun Oglala-Lakota Crazy Horse antautui v. 1877 Fort Robinsonissa Nebraskassa mukanaan 899 seuraajaa Kansastaan, niin oli muutama kivan niminen Oglala päässyt esiin:

- One Brings Shit From Away

- Shits On His Hand

- Pisses In The Horn

- Makes Widows Cry (häntäveikko).

Ei löydy jätkistä valokuvaa. Taitavat olla sen verran irstaan näköistä seurakuntaa että kuvia ei ole iljennyt ottaa.

Tässä linkki tuohon nimilistaan jossa on paljon kivoja nimiä Lakotoilla.

http://www.astonisher.com/archives/muse ... ender.html

https://newsmaven.io/indiancountrytoday ... 6vg8ZygMg/

Laitetaan normaali niminen ja kovanluokan Oglala Sotapäällikkö Red Shirt joka oli mukana Crazy Horsen antautumisessa 1877.
Kuva

Witko

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Witko » Ti 31.07.2018 19:20

Taas on alkanut Yhdysvalloissa kova vääntö tästä kuuluisasta valokuvasta jonka sanotaan olevan ainoa kuva Crazy Horsesta ja otettu Camp Robinsonissa kesällä-1877. Vääntö on kovaa ja kuvan mies sanotaan olleen sittenkin No Nec niminen Oglala Lakota päällikkö joka antautui Crazy Horsen kanssa samaan aikaan Nebraskassa. Koko valokuva myytti alkoi itseasiassa Mari Sandozin Crazy Horse kirjassa 1942-luvulla kun Sandoz totesi että ei Crazy Horse antanut ottaa itsestään ikinä valokuvaa. Voi olla Mari oikeassa, mutta tämä mies ei kyllä No Neckiltä näytä ja en tiedä tietysti näyttääkö Crazy Horselta. Aikalaisten kuvaukset tintypes valokuvassa sopivat kyllä häneen, mutta vaikea on sanoa mikä on totta tai myyttiä. Vaaleahko iho, ruudinpolttama poski/arpi ei voi näkyä yli 10. vuotta jälkeen kovin hyvin valokuvassa. Vaatteet ja huopa olivat mallia Crazy Horse mutta lavasteita käytettiin näissä pikku liikkuvissa kuvaamoissa.

Tasunka Witko ?
Kuva

No Neck oikealla. Ei ole sama tyyppi kuin tintypesin vasemalla väitetty Crazy Horse
Kuva

Tämän kirjan kirjoittaja/kirjoittajia uskoo ja vannoo Crazy Horsen valokuvan nimeen ja mies on muuten italialainen l. ei ole Intiaani ja vielä vähemmän Oglala. Ostin tämän Adlibriksestä tänä keväänä ihan mielenkiinnosta mitä uusi kirja vm. 2018 tuo esiin. 388.sivua on teoriaa jos jonkinlaista. Ei huono ostos koska on mielenkiintoista katsoa mitä argumenttejä oikein huhdotaan ja mielenkiintoinen kirja. Hintakin oli edukas.
Kuva

Witko

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Witko » Pe 03.08.2018 20:14

Pidän nopean monologin sillä luin tuon kirjan Crazy Horsen valokuvasta ja kyllä totuus on se, että kun Crazy Horse antautui Toukokuussa-1877 ja kuoli jo Syyskuun 6.päivä 1877, niin hänestä ei ole otettu yhtään valokuvaa tänä aikana ja syitä oli mm. Crazy Horse ei koskaan ennen antautumista ollut tekemisissä valkoisten kanssa, koska hän oli koko ajan sodassa heitä vastaan, sama kuin oli Mangas Colorado ja Cochise, joista ei ole myöskään yhtään valokuvaa. Sitting Bullin kuvat on kaikki otettu hänen antautumisensa jälkeen. Camp Robinson oli muutaman hirsihökkelin lähes tilapäinen leiri ja valokuva on asiantuntijoiden mukaan otettu ehdottomasti jossain kaupungin studiossa(lavastukset jo kertovat) ja todennäköisesti 1880-luvulla. Sitä paitsi ei ollut tuona aikana yhtään valokuvaajaa liikellä vaunuineen Nebraskassa Camp Robinsonin luona, paitsi lääkäri joka ei valokuvannut ja josta tuli Crazy Horsen ystävä, ikävä kyllä lyhytaikainen.

Lakotat ja Crazy Horsen jälkeläiset sanoivat että Crazy Horse oli mystinen ja hyvin taikauskoinen mies ja ei olisi antanut ottaa itsestään ikinä valokuvaa, joka olisi varastanut hänen sielunsa. Samoin hänen todellinen hautansakin jossain Wounded Knee Creekin varrella on tarkka salaisuus jota Oglalat eivät kerro.Mies ei ollut mikään linssilude sillä hän ei luottanut valkoiseen mieheen ikinä loppuun asti, vaikka oman Kansan mies oli mukana tappamassa. Mari Sandozin sana pitää edelleen myös. Mari Sandozin myös edelleen huippukirja Crazy Horsesta 498.sivua.
Kuva

Witko

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Haukka » La 04.08.2018 09:07

Niin, tuo kuva Crazy Horsesta julkaistiin ekana joskus 1950-luvulla J.W. Vaughnin klassikossa, "huijarin kanssa ruusunnupussa" Lähes tuosta asti Crazy Horse-tintype ollut kiistelyn aihe. Useimmat lakotat ovat kiistäneet CH:n esiintymisen missä tahansa valokuvassa mukaan lukien tämä nyt esillä oleva tintype. Väittämän mukaan tämä maineikas oglala kieltäytyi valokuvamallin osasta siksi, että hän pelkäsi että kamera varastaisi samalla hänen sielunsa. Lisämotiivina kieltäytymisestä kuvattavaksi oli tietenkin leppymätön viha valkoisia kohtaan.

Mutta voimme unohtaa kaiken tuon. Crazy Horsella oli heikko hetkensä ja hän halusi sittenkin kuvan itsestään. Hänet lahjottiin. Historialliset todisteet ja yksityiskohtainen analyysi kyseisestä kuvasta, kokonaisesiintymisestä, kasvopiirteistä, vaatetuksesta, rohtokääröstä, rintahasuojuksesta ja muista varusteista tarjoavat vakuuttavia näyttöjä, että tintypessä tosiaankin poseeraa Crazy Horse.. Tätä tunnistamista ovat pitkään tukeneet valaehtoisilla todistuksillaan ja todistajanlausunnoillaan lakotojen yhteisön sisältä ensimmäisinä Mrs. Ellen Howard , Jake Hermani ja Dewey Beard (eli Iron Hail), ja myöhempinä aikoina historioitsija Francis White Lance ja kumppanit.

Kuva

Minä luotan edellämainittuihin ja lisään oman mielipiteeni. Kuvan mies on Crazy Horse. Sitä ei kukaan pysty kiistämään muuta kuin esittämällä painavat todisteet siitä, että kuvan kohde on joku toinen. Davey Beard puolustaa minua :
Haukka puhuu asiaa, Crazy Horse on Crazy Horse, eikä mikään viskillä ostettu valokuvamalli.!

Kuva
Haukka

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Witko » La 04.08.2018 11:07

Haukka kirjoitti:Niin, tuo kuva Crazy Horsesta julkaistiin ekana joskus 1950-luvulla J.W. Vaughnin klassikossa, "huijarin kanssa ruusunnupussa" Lähes tuosta asti Crazy Horse-tintype ollut kiistelyn aihe. Useimmat lakotat ovat kiistäneet CH:n esiintymisen missä tahansa valokuvassa mukaan lukien tämä nyt esillä oleva tintype. Väittämän mukaan tämä maineikas oglala kieltäytyi valokuvamallin osasta siksi, että hän pelkäsi että kamera varastaisi samalla hänen sielunsa. Lisämotiivina kieltäytymisestä kuvattavaksi oli tietenkin leppymätön viha valkoisia kohtaan.

Mutta voimme unohtaa kaiken tuon. Crazy Horsella oli heikko hetkensä ja hän halusi sittenkin kuvan itsestään. Hänet lahjottiin. Historialliset todisteet ja yksityiskohtainen analyysi kyseisestä kuvasta, kokonaisesiintymisestä, kasvopiirteistä, vaatetuksesta, rohtokääröstä, rintahasuojuksesta ja muista varusteista tarjoavat vakuuttavia näyttöjä, että tintypessä tosiaankin poseeraa Crazy Horse.. Tätä tunnistamista ovat pitkään tukeneet valaehtoisilla todistuksillaan ja todistajanlausunnoillaan lakotojen yhteisön sisältä ensimmäisinä Mrs. Ellen Howard , Jake Hermani ja Dewey Beard (eli Iron Hail), ja myöhempinä aikoina historioitsija Francis White Lance ja kumppanit.

Kuva

Minä luotan edellämainittuihin ja lisään oman mielipiteeni. Kuvan mies on Crazy Horse. Sitä ei kukaan pysty kiistämään muuta kuin esittämällä painavat todisteet siitä, että kuvan kohde on joku toinen. Davey Beard puolustaa minua :
Haukka puhuu asiaa, Crazy Horse on Crazy Horse, eikä mikään viskillä ostettu valokuvamalli.!

Kuva
***************************************************************
Jotenkin haistan Haukan jutussa melkoista ironiaa vaikka luin tuon kirjan jossa oli mm. Francis White Lancen puolustuspuhe Crazy Horsen kuvan aitoudesta ja niin kuin ensin sanoin kirjan mukaan niin kaikki täsmää että kuvan henkilö olisi CH. Vaaleaihoinen, valkoinen musliinipaita ja siniset legginsit olivat CH:n pitämiä vaatekappaleita, rohtopussi, sulka, hiukset, huopa ja jopa korvakorut. Mutta mitenkä tälläinen lavastus olisi saatu Camp Robinsoniin on luku toinen. Tietysti jos nämät olivat aitoina silloin Crazy Horsen päällä kesällä-1877. Tarina kertoi että CH olisi kääntynyt kuvaushetkellä selin kameraan ja tintypes kuva (peilikuva) epäonnistui. Viinalla ei CH:ta saanut lahjottua, joten legenda jatkaa kulkuaan ja saadaanko koskaan 100% varmuutta tästä valokuvasta, kuka siinä oikein luuraa. Tietysti tuo on hieno legenda Lakotain sanoa että Crazy Horse ei myynyt itseään valkoisille ja antanut ottaa itsestään valokuvaa. Haukka ironian mestarina tietää 100% totuuden valokuvasta 05.08.2018 mennessä ja ainoastaan elossa olevista CH:n perikunnan jälkeläinen Hawk Crazy Horse.

Miniconjou Dewey Beard aka Iron Hail(ei saa sekoittaa kuuluisaan Oglala Lakota päällikköön Iron Tailiin, joka olikin jo diplomatian mestari)Dewey joka taisteli LBH:ssa Crazy Horsen kanssa 18.vuotiaana. Syntyi v. 1858-k. 1955. Ei ollut edes Camp Robinsonissa vaan lähti Sitting Bullin kanssa Kanadaan lomailemaan.
Kuva
Minneconju Lakota Iron Hail Dewey Beard vaimonsa kanssa
Kuva
Kuva

Witko Masu

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » La 04.08.2018 13:20

Nyt kun tuota Westin kirjaa on noin 80 sivua lukematta, hain kuvia kirjassa käsiteltävästä Coloradon Big Timbers-alueesta ja tällainen otos vuodelta 1853 löytyi:

Kuva

Ei ole hääppönen kuva, Westin kirjakin on aika raskas, mutta asiaa siinä kyllä on. West käsittelee mm. sitä, miten intiaanit itse tuhosivat nämä tasankojen suoja-alueet viettämällä talvet niissä ja kaatamalla puut polttoon tai hevosten järsittäväksi. Jäjelle jääneet hävisivät sitten kultaryntäyksen myötä intiaanien syyttäessä valkonaamoja.

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Haukka » La 04.08.2018 15:24

Laitan mukaan hienon Frederick Remingtonin maalauksen, jossa kaksi cheyenne-tiedustelijaa tekee vartiokierrostaan Big Timbersissä. Paikka oli muutenkin erityisesti cheyennien suosiossa varsinkin talviaikaan. Hyvä ruokalähde heikäläisille . Kuulemma talven lauhat säät Big Timbersissä lisäsivät cheyennien viihtyvyyttä tuolla joenranta-alueella.

Kuva
Haukka

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Valokuvia menneisyydestä

Viesti Kirjoittaja Witko » La 04.08.2018 16:57

Minä päädyin tulokseen että jos ei toisin todisteta, niin tämä kuva on Crazy Horsesta. Ei voi sanoa vain että se ei ole oikea, jos ei pysty sitä aukottomasti sanomaan että ei ole. Uskon uuteen kirjaan myös ja todistajiin. Siihen löytyi mahdollinen kuvaaja James Hamilton ja CH oli kuva nro 104 listassa jossa oli tosi monta Lakotaa Spotted Tailista alkaen ja muitakin kuvattu tuolloin Nebraskassa ja lavastus seinät/takataulupiirros oli helppo tehdä tuohon aikaan. No Neck ei mies ole, oli sitten mikä tahansa muu.

Tässä tyylikkäät tiipiit Blackfooteilta ja on myös kokoa.
Kuva

Cheyennet v. 1870 ja kunnon kokoiset tiipiit mutta eivät pärjää tyylikkyydessä Blackfooteille eikä edes koossa.
Kuva

Tasunke Witko väreissä ? 99 % varma on meikäläinen. Tinytopes on sitten peilikuva jonka arvon väki kyllä tietää.
Kuva

Witko


P.s.
James Hamiltonin skannuttu lista alkuperäisestä 104.

Kuva

Vastaa Viestiin