Mikä kirja menossa juuri nyt?

Amerikan intiaaneja ja intiaanikulttuureja koskeva keskustelu
Vastaa Viestiin
Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » Ma 23.07.2018 13:19

Laitetaan näitä paksuja raamattuja esiin ja tuttuja tapahtumia.

Peter Cozzensin viisi-osainen sarja ja tietoa on julmetusti, niin sotilaiden silminnäkijätodistuksia kuin muutakin autenttista tietoa. Tiheää luettavaa mutta julmasti tietoa ja sitä nippeliäkin. Kovakantisena ostettu Amazonista n. kuusi vuotta sitten. 736. sivua. Vähän raskasta luettavaa mutta olen näitä pikkuhiljaa lukenut sieltä sun täältä.

Volume I Apacheria ja Apache-sodat. 736.sivua kovakantisena.
Kuva

Volume II, Snake-sota, Modoc-sota, Paiute-sota, Nez Perce-sota ym. 736.sivua kovakantisena.
Kuva

Volume III. Eteläiset Tasankot ja sodat tietty. 848.sivua kovakantisena.
Kuva

Volume IV. Pohjoiset Tasankot ja sodat. 736.sivua kovakantisena.
Kuva

Volume V. Finaali Intiaani-sodista ja eri Kampanjoista. 544.sivua kovakantisena.
Kuva

Sitten on samalta mieheltä Peter Cozzensilta myös tämä kirja Intiaanisodista ja aika laajasti käyty läpi eri taistelut-ja sodat. 592.sivua kovakantisena. Cozzens on kirjoittanut Pohjois-Amerikan Sisällissodasta todella monta kirjaa mitä huomasin Amazonissa.
Kuva

Wlliam Chalfant on minusta aika hyvä historian tulkitsija ja minulla on häneltä seuraavat kirjat.
Kenraali Hancockin epäonnistunut kampanja ja sivuja 548. kovakantisena. Hyvä kirja ja tarkka tiedoiltaan ja luettu joskus viisi vuotta sitten.
Kuva

William Chalfant ja Cheyennien Red River War, jossa tehdään melkoisia verilöylyjä Cheyennien osalta. Kookas kirja ja 232.sivua kovakantisena on luettu.
Kuva

Chalfaltilta hyvä kirja Wichita Expedition aikana ja vanha tuttu Majuri Earl Van Dorn mukana. Pehmeäkantinen ja sivuja 184. Tuli juuri hiljattain luettua kun pähkinöissä oli tästä tapahtumasta kyse.
Kuva

Chalfaltilta hyvä kirja Santa Fen tien kulkijoista ja vaaroista. Meksikon sotakin on mukana. Osittain luettu ja 325. sivua kovakantisena.
Kuva

Chalfaltilta hyvä kirja koska käydään taas aikaa 1857 ja Cheyennet mukana. Kovakantinen ja luettu osittain 415.sivua.
Kuva

Witko

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » Ma 23.07.2018 18:13

Katsoin myös mitä kirjoja minulta löytyi Gary Clayton Andersonilta joka on aika pätevä historian tulkitsija.

Tämän kirjan olen tilannut viime vuoden lopulla ja en muistanut koko kirjaa ja löytyi vähän yllätyksenä hyllystä. Anderson on käsitellyt tätä kansanmurhaa aina Jacsonin pakkomuuttoliikkeeestä Länteen, kultarynnäkkö Kaliforniassa, Oregonin alueet ja tietysti kaikki alkoi jo Uuden Englannin siirtomaakunnista 1600-luvulta. Anglo-Amerikkalainen systeemi Nativeita kohtaan. Niin Britit kuin Amerikkalaiset ovat omassa Intiaanipolitiikassaan ja rajaseutujen laeista Intiaaneja vastaan. Tämä täytyy lukaista, kun on aikaa sieltä täältä aluksi ensin. 472.sivua nidottuna on tullut Adlibriksestä.

Kuva

Sitting Bullista on tullut tilattua taas yksi kirja 2016. Pokkarinan on tullut ja 208.sivua. Selailtu ja tuttuja aiheita.
Kuva

Tämä kirja Dakotoista ja lähetyssaarnajista on kiinnostanut vuosiluvun mukaan 1834 ja olen kirjan lukaissut sekä tilattu joskus 2015 ja aika mielenkiintoisia aiheita löytyi vaikka sivuja on vain 198. pokkarina tilattu. Ei ole pelkkää lähetystyötä, mukana on Dakotain elämää, kulttuuria ym.
Kuva

Huippukirja ja oikea aarrearkku on tämä Andersonin monipuolinen kirja. Aika monesta kohtaa on luettu. 376 sivua ja kovakantisena.
Kuva

Samaa huippukirjasarjaa jatkaa tämä Texasin Nativein raamatttu. Tietoa ja tekstiä on tiheästi mutta vaatii aikaa lukea. Sieltä täältä luettu aika paljon. Kovakantinen järkäle ja 544 sivua.
Kuva

Samaa sarjaa Dakotat käsittelyssä eikä pelkkää Minnesota-1862. 1650-1862 välinen aika. Luettu ja kovakantinen 376 sivua. Todella hyvä kirja Dakotoista Ylisellä Mississippillä
Kuva

Little Crowsta moderni ja hyvin luettava kirja. Luettu jokunen vuosi sitten. Kovakantinen 272.sivua.
Kuva

Hyvä näkökulma Minnesota-1862 tapahtumista ja eri henkilöiden henkilöhistoria jotka olivat hyvin esillä tässä verisessä kapinassa-1862 Minnesotan laaksossa. Luettu ja sivuja 328 pehmeäkantinen.
Kuva

Witko

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Ti 24.07.2018 17:52

Witko kirjoitti:Volume I Apacheria ja Apache-sodat. 736.sivua kovakantisena.
Kuva

Volume II, Snake-sota, Modoc-sota, Paiute-sota, Nez Perce-sota ym. 736.sivua kovakantisena.
Kuva

Volume III. Eteläiset Tasankot ja sodat tietty. 848.sivua kovakantisena.
Kuva

Volume IV. Pohjoiset Tasankot ja sodat. 736.sivua kovakantisena.
Kuva

Volume V. Finaali Intiaani-sodista ja eri Kampanjoista. 544.sivua kovakantisena.
Kuva
Volyymit 2. ja 3. ovat selvästi parhaat omasta mielestäni, kaikki paitsi vitonen luettu kannesta kanteen ja tuo viimeinenkin lähes kokonaan. Jotain osia tuli lähinnä selattua läpi kun siinähän käsitellään paljolti jotain linnake/leirielämää ym.

Hoigin White Man's Paper Trail ei mielestäni petä vaikka referoitavaa ei ihan siinä määrin ole mitä odotin. 120 sivua nyt luettu ja varsinkin kirjan ensimmäinen puolisko oli omaan makuun sopivaa, intiaanipolitiikkaa, neuvotteluja, sopimuksia, ym. 1800-luvun ensi-vuosikymmeniltä, mitkä olivat vielä sitä intiaanien "kulta-aikaa".
Pari päivää menee vielä kirjan parissa, sitten pitäisi pohtia seuraavaa teemaa. Kirjoittaakin pitäisi jossain välissä, vähän alkaa lämpö viemään terää vaikka täysin antifyysistä leipätyötä nykyisin teenkin.

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » Ke 25.07.2018 18:34

Kun tuossa pähkinöissä liikuttiin Utahin suunnalla ja hain eri kirjoja, niin löysin hyllystä kirjan, joka oli raamatun kokoa ja en ole ikinä edes aukaissut.
Pakko olla joku vähintään 8 vuotta sitten tilattu Amazonista ja aivan uudenveroinen tietty oli. Kirja kuuluu Frontier Classics Series ja julkaistu jo ensi kerran v. 1885. Tämä minun on painos v. 2002. Julmetusti piirroksia, karttoja ja sivuja 784 ja pitää sisällään todella monta eri sotaa ja kaikki eivät ole niitä tuttuja sand creekejä ym. vastaavia. Kirjailija on Amazonin mukaan ollut aikaansa edellä, sillä hänen sympatiansa ovat Intiaanien puolella. Tässä on Puebloista aina Spokaneihin, Coeur D'Alenes ja Pelouses, Yakimat, Navajot, Modocit, Siouxit, Cheyennet, Pieganit ym.

Massacres of the Mountains J.P.Dunn,JR. Uuden painoksen tuottanut David Dary
Kuva

David Daryltä näyttää olevan minulla kaksikin kirjaa ja Adlibriksestä minusta 2016-2017 tilattu. The Oregon Trail...414.sivua nidottu ja sieltä täältä on luettu. Mielenkiintoinen krija ja tapahtumat tietty.
Kuva

Toinen on tämä legendaarinen The Santa Fe Trail tilattu Adlibriksestä samoihin aikoihin ja nidottuna 384. sivua. Tapahtumia riittää ainakin sen mitä olen selannut kirjaa.
Kuva

Tuttu aihe ja minusta edelleen järkyttävä tapaus kun mormoonien Danisit tappoivat yli 120 miestä, naista ja lasta Mountain Meadowsilla. Paiutet eivät olleet edes v. 1857 tekoaikana ollenkaan syyllisiä yleisen mielipiteen kannaltakaan, mikä jo todistaa, että jos ei Intiaanit saa syytä tästä, niin Youngilla ja kumppaneilla oli tosi likainen peli menossa. Yksi mies tapettiin syyllisenä ja hän ei ollut edes tappotiimin aivot. Surkea sijaiskärsijä.

Neljä kirjaa olen joskus tilannut Amazonista tästä aiheesta v. 1950 kirjoitettu Juanita Brooksin versio on edelleen ajan mukana. 318.sivua nidottuna.
Kuva

Kolme kirjailijaa käy läpi Meadowsin tapahtumia ja synninpäästöä ei tule mormooneille. Hyvä luettava ja selailtu jopa.
Tämä jätti on hyvä luettava ja mukana myös uudempaa tietoa ja mormoonit eivät tästä kirjasta pidä, eivätkä tarvitse. Will Bagley selittää syyt ja seuraukset tästä verilöylystä. 544.sivua kovakantisena. Luettu sieltä täältä. Hyvä lukea.
Kuva
Kuva

Tässä vielä viime vuonna Adlibriksestä ostettu Sally Dentonin moderni kirja ja vaikka nainen on itse mormooni, niin ei puolustele v. 1857 tapahtumaa. Sopiva sivumäärä nidottuna 352.
Kuva

Vielä kolme kirjaa jotka käsittelevät tätä Bear River Massacrea, josta tilasin v. 2010 kolme kirjaa Amazonista

Rod Millerin klassikko on melkein parempi kuin Madsenin, mutta hilkun kilkun. 193.sivua nidottuna mutta täyttä asiaa.Vähän valokuviakin mukana.
Massacre at Bear River
Kuva

Kyllähän tämän mormoonin kirja on laajempi, mutta Rod on kova jehu.Brigham Madsen on ottanut Uten päällikanteen. Ei ole Shoshone käynyt.
312. sivua ja pehmeäkantinen saamari. Ei kyllä, tämä on myös hyvä kirja.Luettu niin kuin Millerkin.
Kuva

Tämä oli vähän outo kirja ja taisi mennä päällikannen piikkiin tuolloin aikoja sitten. Kirjailija Kass Fleisher on ihan outo tapaus. Sivuja tässä on kyllä 364 nidottuna, mutta ei oikein tiedä missä psykoosissa tätä on kirjoiteltu Miss Fleisher. Jotain ihme kauhukirjoja on pimu kirjoitellut ainakin.
Kuva

Robert Utleyn kirjat käydään joskus läpi kun helle hellittää, sillä niitä on ihmeen paljon ja joka lähtöön tullut hamstrattua vuosien saatossa.

Witko

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Haukka » To 26.07.2018 06:50

Mielenkiintoisia kirjoja joka lähtöön. Mountain Meadown verilöylystä minulla ei ole yhtään kirjaa. Aihe on kiinnostava, mutta siitä löytyy netistä suuri määrä tietoa. Tuo Massacre of Bear River on minulla ainoana noista kirjoista.

Kuva
Haukka

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » To 26.07.2018 12:03

Onhan tuo Massacres of the Mountains äärimmäisen mielenkiintoinen kirja, kirjoitettu ennen kuin intiaanisodat loppuivat ja yllättävän nykyaikainen sisällöltään. Luonnollisesti siinä on virheitä, mutta saattaa olla jopa vähemmän kuin sata vuotta myöhemmin osalla kirjoittajista.
En tarkistanut, mutta ainakin ennen tuo löytyi archievesta, jos esim. Haukka haluaa jotain osaa siitä vilkaista. Mountain Meadows siis löytyy kirjasta. Taitaa olla viitisentoista vuotta lukemisesta, pitäisi varmaan joskus verrata löytyykö sieltä jotain ihmeellistä modernin ajan teoksiin nähden.

Claiming the Land ja Fort Clark-kirjat kuittasin eilen. Muutoin ei ollut aikaa tutustua, mutta 406 sivua loppuviimeksi Marshallin kirjaan tuli ja paisui siis alkuperäisestä 240 sivusta melko lailla.

Hoigin saan tänään tai huomenna loppuun. Jos nyt oikein laskin, se olisi 22. luettu kuluvana vuotena. Hieman tuo tahti on hulluista vuosista hidastunut, sitä 35/vuosi -luokkaa mitä vähän ennustelin.
Viikonloppuna on taas jotain juhlahumua, joten voipi olla että seuraava kirja pyörähtää vasta sunnuntaina menoon. Jos tuo Colorado-joen sotia käsittelevä ehtii ilmestyä, voisin ottaa sen käsittelyyn. Muuten pitää harkita uudelleen.
Seuraava hankintalistalta ilmestyy vasta syyskuussa, tuskin tosiaan paljoa enää tänä vuonna uusia tulee. Keskitytään lyhentämään lukemattomien jonoa.


Kuva

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Haukka » To 26.07.2018 13:35

Mountain Meadows Massacre on kyllä sen verran kiinnostava juttu, että ihan tosissaan tuosta pitäisi hankkia yksi kirja. Yleissivistys vaatii sitä, mutta mikähän opus tuohon aiheeseen mahtaisi parhaiten iskeä kiinni. Taitaa todellakin vanhassa olla vara parempi, kuten sanotaan. Ylipäätään nuo Nevadan, Coloradaon ja Utahin territorion tapahtumat 1840- ja -50-luvuilla ovat kiinnostavia, enkä tiedä niistä likimainkaan riittävästi. Täytyy tutkia uudelleen mitä kaikkea olisi tarjolla.
Haukka

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » To 26.07.2018 15:25

Haukka kirjoitti:Mountain Meadows Massacre on kyllä sen verran kiinnostava juttu, että ihan tosissaan tuosta pitäisi hankkia yksi kirja. Yleissivistys vaatii sitä, mutta mikähän opus tuohon aiheeseen mahtaisi parhaiten iskeä kiinni. Taitaa todellakin vanhassa olla vara parempi, kuten sanotaan. Ylipäätään nuo Nevadan, Coloradaon ja Utahin territorion tapahtumat 1840- ja -50-luvuilla ovat kiinnostavia, enkä tiedä niistä likimainkaan riittävästi. Täytyy tutkia uudelleen mitä kaikkea olisi tarjolla.
****************************************************************

Vaikea mietintä koska kaikki neljä ovat hyviä mutta jos on pakko laittaa oman mielipiteen makuisesti, niin
kyllä Juanita Brooksin klassikon ja modernin Will Bugleyn kirjat ovat parhaimmat. Se mikä ehkä häiritsee että Juanita on mormooni ja Bugley ei ole tietääkseni. 554 sivua on Bugleyllä ja Juanita Brooksin 354 sivua.
Kuva

Kuva

Jaahas Bugleyn kirjaa ei löytynyt enään Adlibriksestä.

Sitten on tämä toinen naiskirjailijan Sally Dentonin moderni kirja myös ja löytyy Adlbriksestä.
Kuva

Tämä on myös Adlibriksessä kolmen mormoonikirjailijan näkökulmasta Massacre at Mountain Meadows. 450. sivua.Vaikea sanoa näistä kolmesta ja se on vain Witkon onnetton mielipide Juanitan klassikko vai Sally Dentonin tai kolmen laamannin pojan kirjoitus. Will Bugley on ehkä laajin mutta se ei nyt auta kun kirja on hukassa.
Kuva

Witko

Haukka
Viestit: 6326
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Haukka » To 26.07.2018 16:33

Tuollta pääsee hakemaan millä tahansa kirjaa aiheeseen liittyvällä hakusanalla

http://books.google.com/googlebooks/mylibrary/

esim: https://www.google.com/search?tbo=p&tbm ... s+massacre
Haukka

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » To 26.07.2018 18:33

Kiitti Haukka hyvin linkkisi toimii.

Witko

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Pe 27.07.2018 11:16

Oli kyllä asiallinen pätkä tasankojen historiaa tuo Hoig. Antaa mielestäni selvemmän ja paremman kuvan laajemmasta historiasta kuin moni sotiin keskittyvä kirja, vaikka konflikteja ei pikkutarkasti kuvatakaan. Ei tuossa juuri uutta itselle ollut, mutta ihan hyvä yhteenveto.
Hoigilla on lievästi pro-intiaani meininki siinä mielessä, että eihän tässä juuri puututa intiaanien omiin sopimusrikkomuksiin varsinkaan niiltä osin kun ne koskevat heimojen keskinäisiä väkivaltaisuuksia.
Intiaanikirjallisuutta ei juuri suomeksi käännetä, mutta Hoig saattaisi olla ihan potentiaalinen siihenkin tarkoitukseen, alue ja aikakausi ovat varmasti ne P-Amerikan ulkopuolista porukkaa laajimmin kiinnostavat.

Ja kun ei Kroebergin Yuma-kirjaa vielä ole näkynyt, ehdin jo aloittaa läheisesti edelliseen liittyvän kirjan:


Kuva

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » Pe 27.07.2018 14:26

Täytyy lukaista tuo Stan Hoigin kirja, kun itseltä se löytyy ja muistaisin että ei ole mikään raamatun kokoluokkaa. Kotona minä asun ilmalämpöpumpun alla jäähdytys + 18-19 ja vaikka yksi nainen huhtoo että on kylmä, niin saatana armoa ei annetta. Ei tämä ole valkoisen miehen keliä.

Elliot Westiltä minulta löytyy juuri tuo sama kirja ja olen sitä lueskellut sieltä täältä ja hyvin on Elliot-setä saanut asiaa 440 sivun verran ja ihme kovakantinen. Aihepiiri on kiinnostava ja tuntuu että aika selkeä luettava. Paljon on Nativeita mukana.
Kuva

Toinen kirja mikä minulla on Elliot-sedältä on tätä meikäläisen Nez Perce kampanjaa ja tämän kirja olen lukenut about kolme vuotta sitten. Hyvä kirja ja alussa aikajana Nez Perce-sodan tapahtumat ja minusta Elliot West ei kirjoita mitenkään kuivasti. Yksi parhaita Nez Perce-kirjojani, Jerome Greene on edelleen ykkönen Nez Perce Summer-1877. Kovakantinen 431.sivua. Ei tämä silti ihan viimeinen Intiaani-sota ollut.
Adlibriksen osto.
Kuva

Witko

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Pe 27.07.2018 20:32

Witko kirjoitti:Täytyy lukaista tuo Stan Hoigin kirja, kun itseltä se löytyy ja muistaisin että ei ole mikään raamatun kokoluokkaa. Kotona minä asun ilmalämpöpumpun alla jäähdytys + 18-19 ja vaikka yksi nainen huhtoo että on kylmä, niin saatana armoa ei annetta. Ei tämä ole valkoisen miehen keliä.
Meillä PILP hoitaa viilennyksen, mutta etusijalla kun on veden lämmitys, niin tällaisilla pitkillä hellejaksoilla härveli puhaltaa lämmön veteen, mikä sitten on tapissa ja johtaa ylikuumenemisen välttämiseksi tehon laskuun. Noin 24 sisällä, kuntosalin puolella mikä ei ole saman ilmanvaihdon alla, oli 25 ja hetken jumpan jälkeen 26. Vähän alkaa liikaa olla vanhalle äijälle, pitää omiakin tehoja laskea, nesteytyksestä puhumattakaan.
Ajattelin mennä drop-altaaseen katsomaan verikuuta. Jätin veden lämpötilan noin 34 - 35 asteiseksi normaalin 39 - 40 sijaan, eiköhän se viilennä kun keho taitaa hakata normaalia korkeammalla.

Pitäisi jossain välissä lukea Pruchan tiiliskivi, noin neljä senttiä paksu pahvikantisenakin. Oli pirun kalliita kovakantiset tarjolla olevat ja jouduin tyytymään köyhien versioon. Politiikasta ja diplomatiasta pitää kyllä muistuttaa myös aivan erinomaisesta Nichollsin kirjasta kuvan muodossa:


KuvaKuva

T Tienpää
Viestit: 676
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja T Tienpää » Ti 31.07.2018 11:16

Reilut sata sivua nyt luettu tuota Westin kirjaa, eihän se mikään maaiman paras luettavuudeltaan ole, ja -90-luvulla kun kirjoitettu, muutamia vanhoja käsityksiäkin esiintyy tasankojen asuttamisesta. Kuitenkin tuossa on ihan asiallista analyysia preeriakulttuurin myöhäisestä synnystä ja sen ongelmista, mitkä sitten äkkiä johtivatkin nomadien alamäkeen.
Tuo kulta tuossa tietysti tässä kohtaa itseäni kiinnostaa, ja kuinka ollakkaan, aloin taas etsiä materiaalia koskien erityisesti Montanan kultalöytöjä. Yksi varteenotettava löytyikin, olen joskus ohittanut kirjan kun kansi on aika kioskiromaanimainen ja jossain koko kirjakin on laitettu fiktioiden alle. Tarkempi katsonta googlebooksilla paljasti kuitenkin toista, ja tämä oli pakko laittaa hankintaan tutkimuksia varten:

https://books.google.fi/books?id=NTABDc ... navlinks_s


Kuva

Witko
Viestit: 7880
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

Viesti Kirjoittaja Witko » Ti 31.07.2018 11:44

Laitetaan nyt ajankuluksi nuot Robert Utleyn-kirjat joita on meikäläinen ihmeellisesti hamstrannut.

Ei ole missään järjestyksessä aiheet. Liian kuuma vieläkin on työmaalla taas.


Tässä tuttua peruskauraa Vuorten mehistä ja heidän edesottamuksistaan. Helppo luettava ja on jopa lähes luettu joskus. 392.sivua nidottuna.
Kuva

Yleisteos Intiaanisodista ja alkaa aina v. 1622. Ollut minulla ainakin 9.vuotta. Sivuja 320 pehmeäkantinen niin kuin omistajakin.
Kuva

Ei tietysti voi olla huono kirja kun aiheena on Geronimo, mutta vanhan toistoa ja muistaakseni tämä on Haukallakin. Angie Debon kirja on silti parempi. Bob-setä on uurastanut 431.sivua ja kovakantinen. Luettu sieltä sun täältä. Kolme vuotta sitten.
Kuva

Tämä on hankittu viime vuonna Texas kampanjan aikoihin yksi monista. Hyvä kirja ja selkeästi selostettu tapahtumat kun Texasin Rangerit yrittivät pitää järjestystä ja Comanchet olivat ainakin mm. eri mieltä. Sivujakin on 416 tässa hyvässä luettavassa kirjassa.
Kuva

Tässä hyvä ja selkeä yleisteos Rajaseudun historiaa ja paljon valokuvia, muuten peruskauraa. Bob-setä on kyhännyt 345.sivua tähän kookkaaseen kirjaan.
Kuva

Tämä on Custer-aikaa ja Little Big Horn. Joskus luettu sieltä sun täältä (mielilause). Aiheesta kiinnostuneille hyvä yleiskirja Custerista. Sivuja on tässä nidotussa kirjassa 248.
Kuva

Tuttuja aiheita tutuilta aikaväleiltä. Paksu kirja ja paljon tietoa eri taisteluista. 494.sivua pehmeäkantisena.
Kuva

Hyvä kirja ja helppo luettava Vuorten miehistä. Mielenkiintoinen ajanjakso. Luettu. 392.sivua.
Kuva

Sotia, sotia ja vielä lisää sotia Armeija vs Intiaanit. Selailtu. 416. sivua pehmeäkantisena.
Kuva

Hyvä kirja Sitting Bullista ja uusi painos. Luettu. Sivuja 494.sivua pehmeäkantinen.
Kuva


Hyvä kirja minusta Siouxien Kansakunnan Viimeisistä päivistä ja Wounded Knee on käsitelty hyvin ja selkeästi. Luettu. 370.sivua pehmeäkantisena.
Kuva

Tämä kahvipöytäkirja tai paremmin upean näköinen paksu raamattu on ollut meikäläiseltä joki Inttiin perustuva ostos Adlibriksestä viime vuonna . Aika kuivaa tekstiä, ja lukuja, niitä riittää. Vanhat valokuvat auttavat edes vähän. 784 sivua ja sidottuna tietty.
Kuva

Nyt lyödään mainostus poikki sillä vielä on lisää Utleyn kirjoja jonossa. Jatkukoon viikonloppuna vaikka mainosparaatina Sir Robert Utley.

Witko lyöty

Vastaa Viestiin