Älä pyöräile tai ratsasta klitoristasi tärviölle

Lännenratsastusta koskeva keskustelu
User avatar
Wequashim
Posts: 463
Joined: Wed 07.03.2007 20:49

Älä pyöräile tai ratsasta klitoristasi tärviölle

Postby Wequashim » Thu 15.01.2009 14:28

Mielenkiintoinen, mutta alan harrastajille huolestuttava uutinen.
http://www.mtv3.fi/helmi/viikonvaihde/a ... tml/775277
Älä pyöräile tai ratsasta klitoristasi tärviölle
09.01.2009 23:58

Satula painaa tukkoon sukuelinten verisuonitusta ja hermotusta.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että pitkäaikainen pyöräily ja ratsastus ovat myrkkyä miehen potenssille. Pyöräily tehostaa toki kardiovaskulaarista eli sydämeen ja verisuoniin liittyvää toimintaa, mitä myös erektion syntymisessä tarvitaan. Valitettavasti tuo hyöty jää toiseksi sen haitan kanssa, että satula painaa tukkoon sukuelinten verisuonitusta ja hermotusta. Tästä saattaa olla seurauksena jopa erektiohäiriö.

Myös naisilla on havaittu pitkäaikaisen pyöräilyn ja ratsastuksen jälkeen alapään tunnottomuutta. Seikka on varmennettu tutkimuksien avulla. Julkaisuun on nyt menossa entistä tarkempi tutkimus, jonka tulos on hiukan karmaiseva.


Pyöräilijät vastaan juoksijat

Albert Einstein College of Medicinessä pyrittiin selvittämään, miten pyöräily vaikuttaa naisten sukuelinten tuntoherkkyyteen ja seksuaalitoimintaan. Tutkimukseen otti osa 48 kilpapyöräilijää. Verrokkiryhmänä toimi 22 juoksijaa. Pyöräilijät ajoivat parin tunnin pyörälenkin keskimäärin neljä–viisi kertaa viikossa ja juoksijat juoksivat noin kympin lenkin viitenä–kuutena päivänä viikossa.

Tutkimukseen osallistuneista pyöräilijöistä 62 prosenttia koki sukuelinten alueella tunnottomuutta, kipua ja tykytystä. Myös toisessa kilpapyöräilijöillä tehdyssä tutkimuksessa 70 prosenttia naisista koki pyöräilyn jälkeen sukuelinten tunnottomuutta ja peräti 82 prosenttia tunsi ikävää poltetta alapäässään. Juoksijoilla vastaavaa ilmiötä ei havaittu. Juoksu on siten sukupuolielämän kannalta terveellisempi vaihtoehto kuin pyöräily.

Pyöräilyn negatiivinen vaikutus naisten sukuelinten toimintaan johtuu siitä samasta syystä kuin miehilläkin, eli kilpasatula painaa alapään hermoja ja verisuonia tukkoon. Satula on siis muotoiltu suoraan päin persausta. Tutkijat ovat havainneet, että pyöräilyn häpyhermoon (hermottaa esim. klitorista) aiheuttamat oireet vastaavat tyypiltään karpaalikanavasyndroomaa eli rannekanavan pinnetilaa. Jatkuva pinnetila johtaa hermosäikeiden rakenteelliseen muutokseen ja tämä aiheuttaa pitkällä aikavälillä jatkuvaa tunnottomuutta.


Pyöräilyn ja ratsastuksen aiheuttamat rakenteelliset muutokset

Bolognan yliopistossa selvitettiin ratsastuksen ja maastopyöräilyn vaikutuksia naisten klitoriksen rakenteeseen. Tutkimuksessa hyödynnettiin myös klitoriksesta otettavaa ultraäänikuvausta, jotta nähtäisiin, tapahtuuko klitoriksen rakenteissa muutoksia. Tutkimus suoritettiin suhteellisen pienellä joukolla, sillä mukana oli vain kaksi ratsastajaa ja neljä maantiepyöräilijää. Ultraäänikuvaus tekee tutkimuksesta kuitenkin mielenkiintoisen ja tarkan.

Kaikki tutkimukseen osallistuneet naiset kokivat olevansa oireettomia, mutta ilmoittivat välillä kärsineensä välilihan alueen tunnottomuudesta, ärtyneisyydestä tai hiertyneisyydestä. Ultraäänikuvien mukaan viidellä naisesta kuudesta oli klitoriksessa pieniä kalkkikiviesiintymiä ja mikrovaurioita. Ainoastaan nuorimmalla eli 18-vuotiaalla pyöräilijällä klitoriksen rakenne oli normaali.


Seksistä nautittavuus kärsii

Jatkuvat tärähdykset ja satulan alapään hermoihin ja rakenteisiin aiheuttama paine voivat aiheuttaa klitoriksen rakenteissa degeneratiivisia muutoksia. Koska klitoriksella on huomattava rooli naisen seksuaalisen nautinnon kannalta, seksistä nauttiminen vähenee klitoriksen rakenteen muuttuessa. Rakenteelliset muutokset vaativat tapahtuakseen pyöräilyn tai ratsastuksen pitkäaikaista ja säännöllistä harrastamista, joten lyhytaikaisesta lajien harrastamisesta ei luultavasti aiheudu mitään pysyviä muutoksia. Kaikki kyseisten lajien satunnaiset harrastajat voivat siis huokaista helpotuksesta.


Pyöräily ja ratsastus ovat varmasti mukavia ja omalla tavallaan tyydyttäviäkin harrastuksia, mutta voivat siis aiheuttaa viheliäisen ongelman alapäähän, jolloin seksi ei sitten enää olekaan tyydyttävää. Joten valintana saattaa lopulta olla se, että haluaako harrastaa nautinnollista aktiiviurheilua vai nautinnollista seksiä.

Kari Heusala

Lähteet: Guess, M., Connell, K. & Co. (2006). Genital sensation and sexual function in women bicyclists and runners: are your feet safer than your seat? J Sex Med. Battaglia, C., Nappi, R. & Co. (2009). Ultrasonographic and Doppler findings of subclinical clitoral microtraumatisms in mountain bikers and horseback riders. J Sex Med.

Guest

Postby Guest » Fri 16.01.2009 00:22

:shock:

:lol: :lol: :lol:

Yasmeen
Posts: 80
Joined: Sun 08.11.2009 14:26
Location: Kouvola
Contact:

Postby Yasmeen » Fri 13.11.2009 21:27

Pitkään ratsastusta harrastaneena naisena pitäisin tätä lähinnä pöhkönä uutisena.

Kaikkea täältäkin saa lukea saati sitten ylestä.

:lol:

Simo Hankaniemi
Posts: 957
Joined: Fri 09.03.2007 05:43

Postby Simo Hankaniemi » Fri 04.12.2009 22:27

Mitenköhän tuo etuveitikka toimi niin hyvin Geronimolla, vaikka mies ratsasti koko ikänsä. Geronimo lisääntyi säännöllisesti ja viimeisin kerta oli vielä yli 70-vuotiaana.

Chrystaltail

Postby Chrystaltail » Fri 04.12.2009 22:34

Mie e ainakaa kärsi ajaa pyöräl jos o menkat :x

User avatar
Wequashim
Posts: 463
Joined: Wed 07.03.2007 20:49

Postby Wequashim » Thu 28.01.2010 18:00

Simo Hankaniemi wrote:Mitenköhän tuo etuveitikka toimi niin hyvin Geronimolla, vaikka mies ratsasti koko ikänsä. Geronimo lisääntyi säännöllisesti ja viimeisin kerta oli vielä yli 70-vuotiaana.
Minkälainen oli Geronimon satula? Tutkimushan ei väittänyt, että oireet tulevat kaikille. Eihän kaikki tupakoitsijatkaan sairastu syöpää vaikka riski lisääntyy huomattavasti.


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests