Mikä kirja menossa juuri nyt?

Amerikan intiaaneja ja intiaanikulttuureja koskeva keskustelu
Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja Witko » Su 03.12.2017 14:16

Hain vasta äsken tuon James Donovanin-kirjan The Blood of Heroes 500.sivuinen normaalikokoinen pokkari ja ihan kunnon fonttikoko päälle.Nopealla selauksella tulin siihen tulokseen että aivan tuiki tavallinen kirja jossa käydään ennen Alamoa johtavat syyt,päähenkilöistä normaali perustiedot ,Santa Annasta oli kiittevän paljon. Crockett,Bowie ja William Travis ihan pikku elämänkerrat.Itse Alamon piirityksestä ja lopputaistelusta on aivan 30.sivulla käsitelty mutta ei mitään nippeliä tai muuta vastaavaa.Tietysti tuosta Alamosta ja varsinkin lopun 90.minuutista ei saa paljon irti kun lähes kaikki kuolivat texasilaisten puoleltta vai sanonko texians.Goliad käydään läpi jopa kahdella sivulla ja täytyy sanoa että odotin tältä ensimmäiseltä Alamo-kirjalta paljon enemmän.Kaikkien päähenkilöiden kuolemat ovat tosi pienellä tiedolla ja aikahuonolla sellaisella.En ymmärrä miksi Amerikkalaiset ovat antaneet viittä tähteä runsaasti Amazonin arvosteluissa.Jenkit tyytyy nähtävästi perustietohin ja gloriaan.Älynjättiläiset loistavat poissaolollaan Amazonin sivuilta ja paikalliset Tex Willerit ovat arvostelemassa tätä John Wayne tasoa.

Odotan kyllä viideltä muulta tulossa olevalta Alamo-kirjalta todella enemmän kuin Donovanilta sain, exe Alamo Sourcebook 1836,Texas Iliad ym.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kouluarvosanan annan 7. 10.asteikolla James Donovanin kirjalle. 7.tulee helposta luettavuudesta.
Kuva

Davi Witko

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja Witko » Ma 04.12.2017 10:45

Juuri kun olin haukkunut Postin niin väärää puuta haukuin sillä legendaarinen Schenker se myöhästelee.Schenker oli yksi maailman ensimäisiä kuriiripostipalveluita jonka alkujuuret ovat Kanadassa ja perustettu jo vuonna 1710.Alunperin jesuiitat pistivät postin maailmalla sitten se siirtyi Assiniboinein hoitoon jotka olivat julman päteviä kuriireitä ja heidän legendaarinen iskulause oli: Päivänkin myöhässä jos posti on niin kuriiri scalpataan ja suolistettaan päälle. Creet siirtyivät vuonna 1809 hoitamaan tätä Schenkeriä koska Assiniboinet olivat tuntuvasti hävittäneet kuriireita pois maanpäältä.Creet olivat sivistyneitä ja tyytyivät vain polttamaan kuriirin ja siinä sai moni jesuiitta aikaisen poissamenon.

Nykyään Schenkeriä hoitavat First Nationin jäsenet ja Kanadalaiset rikolliset ja heitä saa syyttää tästä postien viivästyksestä, mutta reklamaation tekeminen on hyvin vaarallista joten parempi on turvallisesti haukkua edelleen Suomen Postia.Schenker sai Witkon huhtomisesta Suomen Postilta ukaasin ja tulos oli heti tänä aamuna sähköpostissa, jossa 2 kpl. kirjoja oli lähtenyt Adlibriksestä Helvetin Esikartanoon l. Witkon kotiin.

D.Witko

Haukka
Viestit: 6144
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja Haukka » Ke 06.12.2017 11:06

Kuva

Itse taistelusta olisi odottanut enemmän tietoa, mutta nyt se jätetään oikeastaan pelkäksi maininnaksi. Yksityiskohtia on turha etsiä. Taistelun jälkeiset huhupuheet (alamolaiset pieksivät koko meksikolaiskaartin ja ottivat hienon voiton) ja muut Alamoa seuranneet asiat käsitellään jo tarkemmin, mutta silti jää hieman tyhjä olo. Tosin tämä tunne katoaa jos viitsii lukea Crockettin, Bowien ja Travisin aiemmista vaiheista. Niistä löytyy runsaasti tietoa kyseisestä kolmesta herrasta kuten olettaa sopiikin.
Haukka

Haukka
Viestit: 6144
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja Haukka » Ke 06.12.2017 12:37

Kuten arvelinkin niin kirja tarjoaa mielenkiintoisia välähdyksiä kolmen sankarinsa varhaisvaiheista. Näistä kolmesta mielenkiintoisin on Bowie varsinkin siinä mielessä, että hän puuhailee kaikkea sellaista jota lain mukaan ei saisi puuhailla. Hänen kierot ja petolliset maakauppansa eivät kukoistaneet yksinomaan Louisianassa, vaan hän harrasti tätä tuottoisaa huijausta myös Arkansasissa ja jopa Texasissa. Tietenkin Bowien bisneksiin kuului myös mustien orjien tuominen Texasiin ja tätä liiketointa hän hoiti merirosvo-legenda Jean Laffiten kanssa suurella menestyksellä.

Ystävät yleensä pitivät Bowiesta ja kuvailivat häntä hienoksi mieheksi, varsinaiseksi gentlemanniksi. Tosin kaikki myönsivät, että olihan hän hieman ailahtelevainen. Parhaimmillaan Bowiella oli maailmanmiehen käytös ja naisiin uppoava ulkomuoto. Vahinko oikeastaan että alkoholi ja sen tuomat sairaudet + ja Alamo nopeuttivat tämän varsin värikkään miehen kuolemaa.


Kuva
Haukka

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja Witko » To 07.12.2017 20:03

Tämä tieto näistä kolmesta herrasta kiinnostaa ja varsinkin heidän edesottamuksistaan jo paljon ennen Alamoa.Jim Bowie on se ehdoton ykkönen meikäläiselle näistä William Travis,Davy Crockett.Katselin eilen mielenkiintoisen dokkarin Alamosta netissä kun rouva katsoi hartaana Linnan juhlia.Ei edes legendaarinen Alma saanut minua näitä bailuja seuraamaan ja Almalle pikku vinkki Setä-Witkolta että about 30-40 kiloa painosta pois ja salille.Mätisäkkinä ei maailmaa valloiteta kun ei ole mikään Adelen ääniala ja karisma.Tässä History Channellin dokkarissa Jim Bowieta pidettiin ennen Alamoa jo täysin rikollisena miehenä ja kuten monet muutkin Texasiin pyrkijät niin kaikilla oli synkkä menneisyys.Travis ja Crockett olivat puhtoisimpia vaikka Crockettilla maa poltti alla Helvettiin tai Texasiin!

Ihmettelen miksi Alamon uusinta elokuva versiota v.2004 on lyöty arvosteluissa sillä hyvät näyttelijät,ei mitään liikaa sankaripaatosta ja Crockett tapetaan lopussa monen miehen toimesta pistimillä ja kuoliaaksi nuijimalla.Bowie on täydessä horkassa vuoteessa ja tämä meksikolaisnainen on mukana vähän ennen loppua.Bowie yrittää virittää kahta pistooliaan kun ainakin viisi meksikolaista ryntää bajonetit tanassa ja siihen mies kuolee.Lopussa aina mainio Dennis Quaid on vakuuttava Sam Houstonina ja San Jaconsin taistelu kuvataan yhtenä lyhyenä väkivaltaisena teurastuksena.Bill Bob Thorton on kuin maalauksesta reväisty Davy Crockett,Jason Patrick on taas väkivaltainen Jim Bowie.Santa Annan osassa on todella ilmetty kaksoisolento.V.2004 tehty elokuva on kyllä eri maata Waynen vuonna 1960 helvetillinen sankaripaatos leffa.Siksi amerikkalaiset eivät ole kiinnostuneet kun tätä sankari gloriaa rikotaan tässä elokuvassa.Viulunsoitto episodi on myös tässä leffassa esitetty Crockettin toimesta.

Sen verran kirja-asiaa että jumankauta 23.11.lähtenyt Adlibriksestä mm. Alamo Sourcebook 1836 vaan ei ole tullut.Hampit saavat tehdää matkaa Alamoon minun puolestani vaikka loppiaiseen asti, mutta nyt dokumentin jälkeen pääsivät kirjailijat oikein kasvotusten esiin ja William Davis oli tämän kirjansa ansiosta usein esillä ja nyt ei ole kyse kolme hampin tiestä Alamoon vaan tämä William C.Davisin uudempi kirja Lone Star Rising ja siinä käydään aika hyvin läpi tätä koko Texasin ja Alamon taistelu sekä Tasavallan luomista.Huono tieto on se että ei löytynyt Adlibriksestä vain Amazonista.376.sivua
Kuva

Toinen kirjailija oli Stephen L.Hardinin Texas Iliad ja Hardinin oli toinen pääesiintyjä johon usein käännyttiin ja tietävän tuntuinen kaveri oli ja eikä mikään tylsä proffa-kirjailija.
Kuva

Tämä kirja oli myös hyvin esillä dokkarissa Lone Star Nation,H.W.Brands.
Kuva

Tämä oli se viimeinen kuuluisa kirja tässä dokkarissa ja käydään läpi juuri näitä eri myyttejä Alamosta.Philip Thomas Tucker Exodus from the Alamo
Kuva

Jos näistä ostaisi vaikka kaksi niin aika hyvin olisi tuo Texas ja Alamo hanskassa.Tietysti jos kaikki neljä hankkisi niin sitten olisi se 100% hallussa uskon minä.Hinnat ovat edullisia joten ei siinä konkurssia tule.Phil Collinsin kokoemasta oli myös pieni esitelmä dokkarissa.Minusta dokkarin suurta antia oli puoluettomuus sillä siinä muistutettiin että Texas olis Espanjalaisten maata ja meksikolaiset ajettiin pois niin kuin Nativetkin amerikkalaisten toimesta.Tasapuolisuus on aina dokumentissa paras esille tuonti.

D.Witko

Haukka
Viestit: 6144
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja Haukka » To 07.12.2017 20:40

Minulle tuli Itsenäisyyspäivänä tuollainen postiin, joten hain sen ennen kuin juhlat alkoivat TV:ssä.

Kuva


Ps. Alma linnan juhlissa teki siksi suuren vaikutuksen, että oli pakko muuttaa mielipide hänestä. Mikä asenne ja karisma. Kaiken kruunasi himmeänä erottuva Suomem vaakuna Alman takin selässä. Hänen kilonsa ikäänkuin katoavat jonnekin hänen persoonansa kätköihin. Ja jos Alman maailmanvalloitus ei kaikesta huolimatta onnistu, hänellä on kaikki eväät loistavaksi lavakoomikoksi. Ja olen vakavissani. Harvinaisen upea mimmi.
Tuossa menneisyys ja tulevaisuus ovat hienosti samassa kuvassa:


Kuva
Haukka

Haukka
Viestit: 6144
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja Haukka » To 07.12.2017 21:46

Alamo Sourcebook muuten tarjoaa suunnilleen juuri sen mitä siltä odottaakin. Kirjassa on ideaa, mutta se saattaa kuitenkin olla hieman hätiköiden tehty. Meksikolaisten sotilaiden sivukaupalla jatkuvien nimien sijaan olisi voitu laittaa jotakin muuta, mutta toisaalta tämä miellyttää varmasti heikäläisiä. Itse taistelusta löytyy kohtuullisesti tietoa kuin myös sen puolustajista. Jotkut piirroksista on suunnattu enemmänkin perheen pienimmille ainakin mitä kuvien henkilöiden mittasuhteisiin tulee. Mutta tuo on pieni harmi, sillä kyllä kirja sen antaa minkä lupasa.

Ja kun vaimo tuossa kävi huomauttamassa, että laita nyt Veskusta ja Almasta isompi kuva, niin tehdään niin. Vaikka tämä onkin väärä paikka tälle kuvalle, teen kuten pyydettiin - Suomen 100-vuotisen historian ja sen jatkumisen kunniaksi:


Kuva
Haukka

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja Witko » Pe 08.12.2017 10:58

Haukka kirjoitti:Alamo Sourcebook muuten tarjoaa suunnilleen juuri sen mitä siltä odottaakin. Kirjassa on ideaa, mutta se saattaa kuitenkin olla hieman hätiköiden tehty. Meksikolaisten sotilaiden sivukaupalla jatkuvien nimien sijaan olisi voitu laittaa jotakin muuta, mutta toisaalta tämä miellyttää varmasti heikäläisiä. Itse taistelusta löytyy kohtuullisesti tietoa kuin myös sen puolustajista. Jotkut piirroksista on suunnattu enemmänkin perheen pienimmille ainakin mitä kuvien henkilöiden mittasuhteisiin tulee. Mutta tuo on pieni harmi, sillä kyllä kirja sen antaa minkä lupasa.

Ja kun vaimo tuossa kävi huomauttamassa, että laita nyt Veskusta ja Almasta isompi kuva, niin tehdään niin. Vaikka tämä onkin väärä paikka tälle kuvalle, teen kuten pyydettiin - Suomen 100-vuotisen historian ja sen jatkumisen kunniaksi:


Kuva


********************************************************************************
Vaikka en Linnan juhlia katsonut niin pakko on luottaa Haukan valikoivaan makuun. Hyvä jos Alma on symppis ja Veskussa on sitten sitä karismaa 1000%.Uskomaton mies joka osasi mitä vain mihin ryhtyi.Kova mies nyrkkeilyssä,biljardissa SM-tasoa,Jalkapallo maalivahti,Jääkiekko samoin ja loputon etc.Sopii kuin nakutettu Suomen 100 Vuotta. juhlaan.On mies 1970-luvusta asti ollut Suomen kansan julkkis nro 1. Veskusta yksi stoori.Tapahtui joskus 1970-luvulla Hesperian yökerhossa jolloin Vesku oli eri hapessa kuin nykyään.Frederick machojen macho oli alkanut soittaa suutaan Veskulle ja tiesi sen miten siinä käy.Vesku oli antanut kunnon uppergutin ja Frederick parketilla lähes tajuttomana.Vesku oli tokaissut että mies laulaa Joka mies kaatuu kun pelätyn Kung-fungin taitaa ja jätkä putoaa yhdestä iskusta..Olen nähnyt Veskun Porissa 1980-luvun loppupuolella erässä kahviossa ja iso mies Vesku oli silloin ja sitä karismaa löytyi aina vanhasta nahkatakista,blokista sekä bootseista.
Ei tarvitse sanoa että Frederickiä ei sitten näkynyt Hesperiassa pitkään aikaan.Kasvot meni täysin.

Sitten takaisin kirja-asiaan.Luenko rivien välistä Haukan kirja-arvostelun mutta ei taida Alamo Sourcebook 1836 olla siltikään sitä mitä me odotimme.Nyt on pakko laittaa joku noista neljästä Alamo-kirjasta tai kaksi tilaukseen mutta sano Sir Von Kukkelman alias' Haukka mikä sinusta olisi tuosta neljän ryppäästä mieleen eniten.Retorinen on kysymys mutta kysyjä onkin Ihmispeto Witkon kuorissa.

D.Witko

T Tienpää
Viestit: 584
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja T Tienpää » Pe 08.12.2017 15:35

Witko kirjoitti:Juuri kun olin haukkunut Postin niin väärää puuta haukuin sillä legendaarinen Schenker se myöhästelee.


Eikä vain myöhästele, vaan myös hukkaa paketteja. Olisiko kolmas kerta kolmeen vuoteen? Tekstari luuriin että noudettavissa, ja ärkkärillä pakettia ei löydy edes kissojen ja koirien kanssa. Mennyt varmaan väärään paikkaan, ja tulee ehkä sitten joskus, totesi asiakaspalvelija.
No pientä juhlaa, lasku on kuitenkin osattu lähettää oikeaan osoitteeseen, maksetaan ehkä sitten joskus jos jaksetaan. Schenker my ass, luulisi jumalauta nimen perusteella odotettavissa olevan jotain saksalaista laatua ja täsmällisyyttä, mutta 5 - 10% tilauksista eksyy mihin sattuu. Ei helvetti, tällä kertaa lähtee reklamaatiot...

Niin ja kyseessä noista kolmesta kirjasta Lincoln, mikä on jotakuinkin 300-grammainen ja olisi postin myötä tullut laatikkoon, mutta pakko oli tunkea sekin shaisseriin. Kaksi muuta sentään löytyivät paikalta kuten ilmoitettu, ja tuo Cold Welcome menee ehdottomasti lukuun kunhan saan Aasian historian poikki.

Olikos joku herroista muuten lukenut tätä? Saattaisin olla kiinnostunut:


Kuva

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja Witko » Pe 08.12.2017 18:58

Tienpää kirjoitti

Olikos joku herroista muuten lukenut tätä? Saattaisin olla kiinnostunut:[/size]

Kuva


*******************************************************
Minulla on tuo Colin Callowayn kirja ja häpeäkseni tunnustan että tämä 400.sivuinen kirja on jäänyt taka-alalle(täytyy lukea ehdottomasti) ja tämä toinen on myös Callowayn kirja ja selailu asteella.Molemmat ovat takuulla hyvää luettavaa 1700-luvun puolivälin jälkeistä aikaa jolloin maata alettiin anastamaan kynällä ja paperilla l. sopimuksilla mikä nyt ei mikään uusi asia ollut valkoisten puolelta jo1600-luvulta alkaen.Tämä kirja on 200.sivusta huolimatta aika laaja-aiheinen käsittäen jopa Floridankin.
Kuva

Sakemannit tekivät Jouluihmeen Witkolle ja kaksi kirjaa jopa tuli mutta olivat kyllä lähteneet jo 23.11.Adlibrksestä ja Haukalle totean että ei ollut Alamon Sourcebook 1836 ollenkaan huonon tuntuinen.Eivät ne kuvat oikeastaan edes häirinneet(persoonallisia) ja pidän tätä kirjaa hyvänä yleisteoksena Alamosta ja myös henkilöhahmoista.Aika selkeästi kirjoitettu ja kunnon koko sekä fontti samoin tekevät hyvän luettavan.Selkeästi käydään päivä päivältä Alamon piiritystä läpi.Minusta tuo oli hyvin sanottu kirjailijoilta että kuoliko Crockett taistelussa mottonsa kanssa"Mene suoraan oikealle ja aina eteenpäin vaiko teloitettiin ei ole tärkeää.Davy Crockettin vaatteet olivat ei mitkään Disneyn luomat Hollywood hapsutakki ja supilakki vaan tavallinen leveä lierinen lätsä ja kangastakki.Jim Bowiesta ja hänen kuolemastaan todettiin että tämä oli todennäköisesti tajuttomana kun meksikolaiset ryntäsivät huoneeseen tappamaan tämän.Bowien äiti sanoi kun kuuli poikansa kuolemasta Että tämän selkäpuolelta ei ole varmasti löytynyt yhtään iskun jälkeä.

Sitten tämä Brandiksen kirja Lone Star Nation joka oli toinen se tänään tullut kirja niin 582.sivua on kyllä käyty läpi koko Texasin alkutaival aina Tasavaltaan ja Itsenäistymiseen asti.Laaja-aiheinen kirja jossa on myös Intiaanejakin käsitelty.Lähes 600.sivuiset kirjat jos on kunnon tekstiä niin siinä saa kirjailija paljon tietoa mahtumaan yksiin kansiin. Tämä kirja riittää näiden Donovanin Blood of Heroes ja Alamo Sourcebook 1836 tällä kertaa vallan hyvin tästä aiheesta.Nyt kyllä myönnän että Lone Star Nation on paras näistä kolmesta kirjastani ja sitten Blood of Heroes ja Alamo Sourcebook 1836.

Tämä on minusta huippukirja ja suosittelen sitä koska on laaja-aiheisin kirja tästä Texasin Itsenäistymistaistelusta.Tämä on nro 1 minun mielestäni.
Kuva

D.Witko

T Tienpää
Viestit: 584
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja T Tienpää » Ke 13.12.2017 15:41

Adlibris taitaa viettää joululomaa vähän etuajassa, tai sitten asiakaspalvelu ei taas kauheasti nappaa. Eli Lincoln-kirja edelleen kadoksissa.
Aiemmat kokemukset samanlaisesta tapauksesta ja lisäksi toisen kirjan maksumuistutuksesta laskusta mikä oli jo maksettu, eivät ole kyllä vakuuttaneet asiakaspalvelun suhteen. Tapahtuneita ei ole jaksettu edes pahoitella, todettu vain että ei tarvitse toista kertaa maksaa jne. Ihme puuhastelua.

Onneksi Amazon avannee Suomeen oman toimipisteen lähiaikoina, ja vaikka ei avaisi, aina voi käyttää esim Saksan amazonia, ilman postikuluja lähtee Suomeen tällä hetkellä halvimpia kirjoja lukuunottamatta. Ja tulee myös postilaatikkoon eikä mihinkään 20 km päässä olevaan ärkkäriin.
Hyvästi adlibris minun puolestani.

Ja sitten itse aiheeseen, tuo euraasian historiaa käsittelevä kirja tuli luettua, aika raskaaksi kävi, sanoisin että liikaa tietoa yksiin kansiin, ja olisi pitänyt omata enemmän tietoa ennen kuin tuon luki.
Mutta sitten tämä A Cold Welcome, kolme ensimmäistä kappaletta luettu, ja aivan hemmetin hyvää tekstiä. 1500-luvulla pysytelty, eli ajanjaksossa mistä on kovin vähän kirjoitettu. Paikallista ja laajempaa sääilmiötä tässä tulee samassa, mutta hieman vähemmän kuin voisi olettaa.
Eli hyvää historiaa...


Kuva

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja Witko » Ke 13.12.2017 18:10

T Tienpää kirjoitti:Adlibris taitaa viettää joululomaa vähän etuajassa, tai sitten asiakaspalvelu ei taas kauheasti nappaa. Eli Lincoln-kirja edelleen kadoksissa.
Aiemmat kokemukset samanlaisesta tapauksesta ja lisäksi toisen kirjan maksumuistutuksesta laskusta mikä oli jo maksettu, eivät ole kyllä vakuuttaneet asiakaspalvelun suhteen. Tapahtuneita ei ole jaksettu edes pahoitella, todettu vain että ei tarvitse toista kertaa maksaa jne. Ihme puuhastelua.

Onneksi Amazon avannee Suomeen oman toimipisteen lähiaikoina, ja vaikka ei avaisi, aina voi käyttää esim Saksan amazonia, ilman postikuluja lähtee Suomeen tällä hetkellä halvimpia kirjoja lukuunottamatta. Ja tulee myös postilaatikkoon eikä mihinkään 20 km päässä olevaan ärkkäriin.
Hyvästi adlibris minun puolestani.

*******************************************
Olen huomannut myös tänä syksynä tämän viivästelyn Adlibriksessä.Edellisvuosina tuli aika hyvissä ajoissa vaikka tilattuja kirjoja oli todella paljon jos vertaan tähän syksyyn.Itse en ole käyttänyt tuota laskusysteemiä vaan maksanut aina kortilla saman tien pois.Tuohan oli mielenkiintoinen pointti tuo Saksan Amazon.Jos Suomeen tulisi toimipiste Amazonilta niin mitenkähän olisi varastoaika ja kestäisikö se yhtä kauan kuin Englannista tai Jenkeistä.Bangkokin Amazon on tullut tutuksi Aasian reisuilla ja julmetun halvoilla kirjoilla ja tarjouksesta saa 1/2 halvemalla.Ei sitä nyt kirjojen takia kukaan lähde Thaimaahan sitten tulee hintaa kirjoille.Saksan Amazon tarjoaa Suomeen ilmaisen postituksen yli 39 euron ostoksista.

D.Witko

T Tienpää
Viestit: 584
Liittynyt: To 25.08.2016 15:22

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja T Tienpää » Ke 13.12.2017 18:29

postittavat ilmeisesti alle 39€ pakettejakin ilmaiseksi, riippuu vähän kirjasta. Bookdepositorysta tulee myös ilman postikuluja,
hinnat ovat lähtökohtaisesti hieman korkeammat, mutta lähes kaikki kirjat saa epäsäännöllisesti alennuksella. Pitää vaan seurata, katson itse aina depositoryn hinnan, sieltä tulee laatikkoon noin 6 - 8 arkipäivän kuluessa.

Haukka
Viestit: 6144
Liittynyt: Pe 12.03.2010 21:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja Haukka » Ke 13.12.2017 20:30

Kyllä tuo Amazon on Suomeen tulollaan, en epäile hetkeäkään. Tosin olen ollut Adlibrikseen lähes täysin tyytyväinen. Omalle kohdalle ei ole sattunut mitään mainitsemisen arvoista negatiivista. Tarjonta kovakantisina on hieman heikkoa, mutta ehkäpä Amazonilta saa niitökin. Voihan sitä sitten käyttää vaikka sekä että, mikäli tilattavaa löytyy.

Kuva
Haukka

Witko
Viestit: 7566
Liittynyt: Ti 09.02.2010 14:59
Paikkakunta: Pori

Re: Mikä kirja menossa juuri nyt?

ViestiKirjoittaja Witko » To 14.12.2017 14:06

Haukka kirjoitti:Kyllä tuo Amazon on Suomeen tulollaan, en epäile hetkeäkään. Tosin olen ollut Adlibrikseen lähes täysin tyytyväinen. Omalle kohdalle ei ole sattunut mitään mainitsemisen arvoista negatiivista. Tarjonta kovakantisina on hieman heikkoa, mutta ehkäpä Amazonilta saa niitökin. Voihan sitä sitten käyttää vaikka sekä että, mikäli tilattavaa löytyy.

Kuva


*****************************************************************
Haukka-setä Witkolla olisi pieni pyyntö näin Joulun alla.Jos ja kun Amazon tulee Suomeen niin se tulee tietysti Hesaan ja näin ollen ehdotan että sanot itsesi irti l. otat loparit nykyisestä työstäsi vaikka oletkin kauan ollut siellä niin silloin saisimme kaikkia korruptio etuja kun Haukka olisi irstaana kapteenina Amazonin paljetti univormussa ja suosisi kinkeriläisiä tilausnopeuksilla ja valikoimilla.Ei tätä tarvitse heti päättää rittää kun 24.12.2017 annat viimeistään eropaperit.Hyvä idea vai mitä koljooppi!

Tässä Haukka univormussaan Amazon kapteenina.Huomatkaa Haukan valpas ilme ja tästä putiikista ei varasteta kirjan kirjaa.Niin on kärpän näköinen äijä.
Kuva

D.Witko


Palaa sivulle “Intiaanit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa