Täällä ompeluseuralaisia?

Kaikki muut aiheet
Chrystaltail

ViestiKirjoittaja Chrystaltail » Ti 17.11.2009 17:49

Onk ihan totta kerrottu minkälaine sauma kosk mul o toistsataa kaavalehtee ja kaikis sanotaa vaa ompele se ja se sauma mut ei et mite.

Lady E
Viestit: 190
Liittynyt: Pe 09.03.2007 18:19

ViestiKirjoittaja Lady E » Ti 17.11.2009 18:27

Chrystaltail kirjoitti:Onk ihan totta kerrottu minkälaine sauma kosk mul o toistsataa kaavalehtee ja kaikis sanotaa vaa ompele se ja se sauma mut ei et mite.


Tuota, en tiedä mitä olet tekemässä, mutta jos ohjeista ei selviä, tee koeversio ja ratkaise asia itse. Sauma yleensä ommellaan pisteesä A pisteeseen B ja se on ilmaistu jollain tapaa ohjeissa. Ja tosiaan, jos on epävarma, niin kannattaa se koeversio tehdä, niin sitten tietää mitä kannattaa tehdä ja mitä ei... Selitetyt ohjeet eivät aukea välttämättä aina muutamallakaan lukemisella, ja ohjeiden tulkitseminen vaatii kärsivällisyyttä...

Ilmeisesti olet tekemässä nykyaikaisesta kaavalehdestä jotain vaatekappaletta...

Chrystaltail

ViestiKirjoittaja Chrystaltail » Ti 17.11.2009 19:31

Tarkotan taas et monelleks mutkal se kangas väännetää ja meneeks ne päällekäin, limittäi vai lomittai ennenko ommella kurautetaa. Sit ko hurautetaa ni käännetäänks kankait toiste päi ja hurautetaa sit uuestaa. Sit ko o hurauteltu riittämii ja muistettu eestakas tikitki molempii päihi ni sit o sauma valmis- vaik ny se v:n laakasauma kolmest ommellaa ja välis silitetää. Et sitä ne ohjeet ei sano millon tulee laaka ja millo päärme ja millo joku muu. Ne sanoo vaa ompele reunat/olat/vyötärökaitale jne. Ei puhuta saumarakenteest mitää ei.

Lady E
Viestit: 190
Liittynyt: Pe 09.03.2007 18:19

ViestiKirjoittaja Lady E » Ti 17.11.2009 23:04

Chrystaltail kirjoitti:Tarkotan taas et monelleks mutkal se kangas väännetää ja meneeks ne päällekäin, limittäi vai lomittai ennenko ommella kurautetaa. Sit ko hurautetaa ni käännetäänks kankait toiste päi ja hurautetaa sit uuestaa. Sit ko o hurauteltu riittämii ja muistettu eestakas tikitki molempii päihi ni sit o sauma valmis- vaik ny se v:n laakasauma kolmest ommellaa ja välis silitetää. Et sitä ne ohjeet ei sano millon tulee laaka ja millo päärme ja millo joku muu. Ne sanoo vaa ompele reunat/olat/vyötärökaitale jne. Ei puhuta saumarakenteest mitää ei.


Voi hyvä ihminen, kerro mitä olet tekemässä, inkkarimekkoo, rokokoo pukua tuulitakkia vai mitä...
Perusompeluasioissa kannattaa kääntyä käsityöpettajan puoleen, jos ei koulussa, niin sitten työväenopistoista löytyy kursseja missä oppii tekemään perus vaatteita...
Ilmeisesti olet jonkinlaista väjintäänkin ylävartalon peittävää vaatetta olet tekemässä. Jos sanotaan, että ompele reunat yhteen, silloin ompelet reunat yhteen, sitten ompelet olkasaumat yhteen jne. tuleeko vyötärökaitale yläosaan kiinni mekkoon, pusakkaan, puseroon, haalariin, iltapukuun tms. Tarkoitatko saumarakenteella saumavaraa? Suomalaisissa kaavoissa saumavara yleensä on 1cm. Silloin ompelet sentin päästä kankaan reunasta. Jos on kaarevia kappaleita, ne on istutettava toisiinsa nuppineuloilla, se on ensikertalaiselle vaikeaa, muistan omasta kokemuksesta, mutta jos sellaista olet tekemässä, niin pyydä joltain livenä apuna joka näkee mitä olet tekemässä.
En keksi muuta kuin, että teet jotain nykyaikaista vaatekappaletta joka voi olla melkein mitä tahansa... Hupparia? Toppia? Korselettia? Tuulitakkia? Haalaria? Hääpukua? Kotelomekkoa? Jakkua? WHAT???? Mikä on vaatekappale jota teet? Mä en osaa enää oikein arvata...

Jos haluat linkkejä 1700-1800-luvun kaavoihin, niin niihin löytyy vinkkejä. Ompeletko käsin? Mitä lankoja käytät? Ompeletko poljettavalla singerillä vaiko veivattavalla? Onko vaatekappaleesi tarkoitus olla replika jostain historiallisesta vaatteesta, vai teetkö nykyaikaisin menentelmin vanhan näköisen asun? Teetkö vanhan aikaisin menetelmin jonkun nykyaikaisen vaatekappaleen?

Jossain on jotain johon haluat vastauksen mutta mihin niin se ei ole selvinnyt ihan vielä...

Eli mitä vaatekappaletta olet tekemässä, mihin ja miksi? Se auttaisi paljon. Joko osaan neuvoa, tai sitten en... kukaanhan ei kaikkea tiedä... siksi pitääkin kysellä aina välillä yhtä ja toista... :D

Chrystaltail

ViestiKirjoittaja Chrystaltail » Ke 18.11.2009 01:35

Ihan vaan jos viitsit googlettaa "saumarakenteet" niin tulee vaatehuone -niminen linkki jossa selviää mitä tarkoitan saumarakenteella. Siinä on myös muutama poikkileikkauskuva.

Lady E
Viestit: 190
Liittynyt: Pe 09.03.2007 18:19

ViestiKirjoittaja Lady E » Ke 18.11.2009 02:03

Chrystaltail kirjoitti:Ihan vaan jos viitsit googlettaa "saumarakenteet" niin tulee vaatehuone -niminen linkki jossa selviää mitä tarkoitan saumarakenteella. Siinä on myös muutama poikkileikkauskuva.


Mikset voinut suoraan laittaa linkkiä tänne vaan teetätät muilla sen työn että pitää etsiä linkki oikein hakemalla hakemalla hakemalla hakemalla hakemalla.......
http://www.nicehouse.fi/vaatehuo/ompelu/saumar.htm
Tästä siis ilmeisesti kyse.
Edelleenkään ei ole selvinnyt mitä vaatekappaletta olet tekemässä... mutta kuvittelisin, että olet niin omatoiminen, että saat kyllä netistä selvää googlettamalla miten mikin sauma tehdään.

Ihmettelin pikkaasen tota vaatehuonetta, sillä sen nimistä vaateketjua ei liene enää olemassa.... joka oli kovasti esillä 90-luvulla.

Mutta ei muuta kuin työn iloa mitä ikinä oletkin tekemässä, minä en osaa neuvoa, koska en tiedä mitä olet tekemässä... perusompelutekniikoista voidaan puhua teoreettisesti, mutta käytännössä erilaisten kankaiden ja materiaalien kanssa puljaaminen on oma juttunsa, sen oppii tekemällä, ja siinä kannattaa olla joku näyttämässä konkreettisesti miten hommat voi tehdä, mutta tää on vaan mun näkemys ja näkemyksiähän tässä maailmassa riittää :D

Chrystaltail

ViestiKirjoittaja Chrystaltail » Ke 18.11.2009 03:00

Vieraat ei voi laittaa tälle foorumille linkkejä.

Chrystaltail

ViestiKirjoittaja Chrystaltail » Ke 18.11.2009 03:01

Tiedän miten saumoja tehdään mutta EN MITEN valitaan tarkoituksenmukainen saumarakenne oikeaan paikkan. Siihen kysyin neuvoa täältä.

Lady E
Viestit: 190
Liittynyt: Pe 09.03.2007 18:19

ViestiKirjoittaja Lady E » Ke 18.11.2009 03:11

Chrystaltail kirjoitti:Tiedän miten saumoja tehdään mutta EN MITEN valitaan tarkoituksenmukainen saumarakenne oikeaan paikkan. Siihen kysyin neuvoa täältä.


Mitä vaatetta olet tekemässä?

Lady E
Viestit: 190
Liittynyt: Pe 09.03.2007 18:19

ViestiKirjoittaja Lady E » Ke 02.12.2009 01:53

Lady E kirjoitti:
Chrystaltail kirjoitti:Tiedän miten saumoja tehdään mutta EN MITEN valitaan tarkoituksenmukainen saumarakenne oikeaan paikkan. Siihen kysyin neuvoa täältä.


Mitä vaatetta olet tekemässä?


En tajua, miten ei voi vastata yksikertaisesti kysymykseen mitä vaatetta on tekemässä?

Ihme juttu... oikeesti.... :shock:

Jos olisin ompelemassa itselleni lenkkareita, niin varmaan kertoisin, että olen tekemässä lenkkareita, että voisko joku neuvoa...

Viimeisin tekeleeni on 1750-70-luvuilla ollut muotipuku pet-en-l'air, eli robe a'la francaise, kangasta meni melkein 10 metriä.... ja jos olisi oikein halunnut kruusatun hameen, niin olisi mennyt enemmänkin , vaan kangas ei riittänyt... Harmi vaan, että kyseistä kangasta ei taida saada mistään, ja jos saisi, niin sen värjääminen samoin värjäystuloksin voisi olla epätodennäköistä. Mutta viis siitä. Puvun "aihiosta" tuli ihan hyvä, kunhan sen siihen tekee monta kymmentä metriä koristepiuhaa ja sitten kymmenittäin ruusuja käsin ja silviisiin. Tosin epäilen, etten opettele nypläämään pitsiä pukua varten, tai eihän sitä koskaan tiedä, mutta se voi olla sitten joskus...

Mutta pyrin siihen, että siitä tulee aikalaisen esikuvansa näköinen, niin siinä on haastetta riittämiin :D

1700-luvun naisten muotipuku nyt ei ehkä istu kantrikinkereiden teemaan, mutta tällaista aihetta tällä kertaa "ompeluseiroissa".

Moi!

Chrystaltail

ViestiKirjoittaja Chrystaltail » Ke 02.12.2009 09:45

Eipä sitä paljo viitti tän kokoses maas kertoo.. Sit ko mie kuljen puku pääl ni kaikki kinkeriläiset moksauttaa mua ohikulkiissaan ottaan siitä hyväst ko mie oon aina eri mielt ko kaikki muut...

Lady E
Viestit: 190
Liittynyt: Pe 09.03.2007 18:19

ViestiKirjoittaja Lady E » To 03.12.2009 22:07

Chrystaltail kirjoitti:Eipä sitä paljo viitti tän kokoses maas kertoo.. Sit ko mie kuljen puku pääl ni kaikki kinkeriläiset moksauttaa mua ohikulkiissaan ottaan siitä hyväst ko mie oon aina eri mielt ko kaikki muut...


Siis täh?

Itse kysyit virtuaalisesta ompeluseurasta ja saumoista, muttet voi kertoa mitä olet tekemässä??? Ihme juttu....

Chrystaltail

ViestiKirjoittaja Chrystaltail » Pe 04.12.2009 13:45

No kattos aattelin jos jollain ois ollu tietoo mut ei ollu. Puku o ny valmis joten ei sil enää oo välii. Nii kaua ko saumat ei ratkee ni olkoot vaik väärät saumat vääris paikois :lol:

Dakota
Viestit: 644
Liittynyt: Ke 07.03.2007 19:17

ViestiKirjoittaja Dakota » La 05.12.2009 02:42

LadyE :arrow: olette paras <3
-D-
Takunl iciyunga wacin
Northern Cree
http://www.youtube.com/watch?v=5mQ9AFPKMn0
"ma wee bonnie lassie" XD

Lady E
Viestit: 190
Liittynyt: Pe 09.03.2007 18:19

ViestiKirjoittaja Lady E » La 05.12.2009 12:16

Chrystaltail kirjoitti:No kattos aattelin jos jollain ois ollu tietoo mut ei ollu. Puku o ny valmis joten ei sil enää oo välii. Nii kaua ko saumat ei ratkee ni olkoot vaik väärät saumat vääris paikois :lol:


Siis teit puvun, kenties joku nykyaikainen juhlapuku jouluksi.... Jos oot saanu puvun puettua päälle, saumat varmaan on oikeissa paikoissa. Jos saumat ratkee, niin sitten perusompelutaidoissa on kehittämisen varaa. Ei muuta kuin ompelukurssille, niin ei tarvitse yksin tuskailla miten mikäkin sauma tehdään.

Ja jos haluaa neuvoa netistä löytää, niin sitten kannattaa kysellä sellaisilta foorumeilta joissa ihmiset tekee saman tyyppisiä vaatteita kuin on itse tekemässä.

Hyvä jos olet puvun omin neuvoin saanut tehtyä. Ohjeet on voi olla joskus vaikeasti ymmärrettäviä, mutta silloin täytyy vaan olla kärsivällinen ja lukea uudelleen ja uudelleen ohjeet, ja jos ei jotain käsitettä tiedä, niin sitten googlettamaan. Ajan myötä oppii soveltamaan tieto-taitojaan.

Heips!


Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa