Moon järkyttynyt

Kaikki muut aiheet
Dakota
Viestit: 644
Liittynyt: Ke 07.03.2007 19:17

Viesti Kirjoittaja Dakota » To 05.04.2007 15:39

Se tietää sitä, että olet kiireinen taikka tässä kuumuudessa ei ole vain yksinkertaisesti nälkä.. Sisällä tällä hetkellä 28 astetta lämmintä.. apua..

Tuttava teurasti lampaansa ennen joulua ja pakastimessa olisi vielä lapa sekä kyljyksiä, niistä pitää tehdä jotakin pääsiäis herkkua kun kerta ruokailijoitakin tulossa lauantaina.. Itse elän suurin piirtein, päivästä toiseen salaatilla ja keitoilla.. Jotain hyvää aina silloin tällöin..

Niin ja kannattaa lampaan kanssa kokeilla vahvaa ja tulista, eräänlaista chili-barbecue kastiketta, sopii vallan mainiosti
-D-
Takunl iciyunga wacin
Northern Cree
http://www.youtube.com/watch?v=5mQ9AFPKMn0
"ma wee bonnie lassie" XD

Brazos
Viestit: 556
Liittynyt: Ke 07.03.2007 22:00
Paikkakunta: Yön pimeät kujat

Viesti Kirjoittaja Brazos » To 05.04.2007 17:09

Dakota kirjoitti:
Brazos kirjoitti:Nyt tiedänkin mistä sitä pyhinä saa... :wink:

Niin mullakin on yleensä pullo tai pari punkeroa kaapissa, mutta nyt on päässyt loppumaan. Eihän siinä mitään, mutta tiukalla viinalla, mitä taas kaappi tursuaa on paha lammasta marinoida.
Mitä laitat pataan? Tein viimeksi tällaisella reseptillä:

Mulla oli kokonainen viulu josta poistin jänteet ja rasvan ja pistin palasiksi. Pistin lihat pussiin, marinoin ne öljyllä ja erinäisillä yrteillä. Annoin olla yön yli marinadissa.
Joulusta jäi punaviiniä jonkin verran jonka olin pakastanut *vink,vink* ja käytin sen pataan.
Kuumensin hot potin liedellä lisäsin öljyä, valkosipulin kynsiä, chiliä ja paistoin lihat kiinni.
Kaadoin sekaan punaviinit, vasikka fondia ja vettä, annoin hautua tunnin ja lisäsin ainakin aurinkokuivattuja tomaatteja, pari laakerin lehteä ja oliiveja joukkoon. Haudutin viisi tuntia hiljalleen ja oli todella hyvää ja liha taatusti mureaa. Tarjoilin riisin kera....
En nyt varsinainen kokkkikolmonen ole. On lähinnä yritys-erehdys-menetelmä käytössä.

Laitan lampaan yön yli marinoitumaan kokonaisena. Puolisen pulloa punkkua, rosmariinia, sipulia, murskattua valkkaria, musta- ja valkopippuria ja sitten yleensä vielä tunteella jotain yrttejä. Lisäksi tökin veitsellä reikiä lihaan minne työnnän puolikkaita valkkarin kynsiä, ehkä 8-10 kpl. Hieron kunnolla seosta lihaan ja sitten pussiin ja kaappiin, kääntelen sitä jos juovuksissa muistan. Ostinhan siis kolme pulloa vinkkua ja safkaan menee se puolikas... 8)

Mutjoo, sitten uuniin mitä pitempään miedolla lämmöllä jaksaa muhituttaa sitä sen parempaa yleensä saa. Marinadista saa lisäksi oivan kastikkeen, lisää paistettuja pekoninpaloja, herkkusieniä, sipulia ja keittää kasaan. Kaveriks jotain perussettii, kermaperunoita tai paistettuja juureksia etc.

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras » To 05.04.2007 19:36

Sain juuri oman viuluni maustettua, homma meni näin: tietty suomalainen viulu, koska on aivan älytöntä tuoda maapallon toiselta puolelta ruokaelikkoa... nahat ja kalvoja ja rasvat pois. Veitsellä viiltoja lihaan, johon tyrkin kokonaista kolmen valkosipulin kynsiä halkaistuna, sitten päälle kaapista löytynyt kokoelma mausteita: salviaa, basilikaa, timjamia, rosmariinia, kynteliä, mustapippuria ja suolaa. Viileeseen "tekeytymään" ja paistopussissa meinasin huomenna paistaa, kunhan olen kaatanut viulun päälle 2dl kermaa, öljyä, 2 dl vahvaa kahvia, johon sokeripaloja liotettu. Lisäksi pussissa vois kypsyttää porkkanoita, sipulia ja perunoita. Asteita 175, paistoaika 3kg kohti 3 tuntia. Kastike keitetään pussiliemestä suurustettuna n 10 min, lisätään 2 dl kermaa. JA SITTE SYÖMÄÄN!! :lol:

Dakota
Viestit: 644
Liittynyt: Ke 07.03.2007 19:17

Viesti Kirjoittaja Dakota » Pe 06.04.2007 13:08

Kuulostaa hyvältä! :D Kiva kun pojatkin osaa kokkailla tai edes on kiinnostusta yrittää 8)
Btw, kauanko kala säilyy hyvänä pakastimessa? Pengoin sitä lammasta sulamaan niin löytyi kaksi kuhaa jotka on olleet siellä joulusta asti :o
-D-
Takunl iciyunga wacin
Northern Cree
http://www.youtube.com/watch?v=5mQ9AFPKMn0
"ma wee bonnie lassie" XD

Charlie
Viestit: 782
Liittynyt: Pe 02.09.2005 19:27
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja Charlie » Pe 06.04.2007 17:31

Dakota kirjoitti: Btw, kauanko kala säilyy hyvänä pakastimessa? Pengoin sitä lammasta sulamaan niin löytyi kaksi kuhaa jotka on olleet siellä joulusta asti :o
Höh, tyhmiä kyselet. Pakastimet hajoaa joka tapauksessa noin 10 vuoden välein, joten mikää mikä on siellä pakkasessa ei ole yli 10 vuotta vanha, ja on näinollen erittäin syömäkelpoista... Ainakin meillä.
Hoka Hey!
mika at equstom.fi

Dakota
Viestit: 644
Liittynyt: Ke 07.03.2007 19:17

Viesti Kirjoittaja Dakota » Pe 06.04.2007 18:01

Alan olla suht tunnettu jo tyhmistä kysymyksistä..
Ja kaipa noista uskaltaa vielä jotakin tehdä..
-D-
Takunl iciyunga wacin
Northern Cree
http://www.youtube.com/watch?v=5mQ9AFPKMn0
"ma wee bonnie lassie" XD

Dakota
Viestit: 644
Liittynyt: Ke 07.03.2007 19:17

Viesti Kirjoittaja Dakota » Pe 06.04.2007 21:25

Juu, tosi virtuoosi niiden keksimiseenkin..

Native american food.. Leipää, leipää ja vielä enemmän leipää.. Kuvissa myös feast astioita, loimutetaan lohta.. Mikäs uuni tuolla parin minuutin kohdalla on?
http://www.youtube.com/watch?v=kQai94HfBpI
-D-
Takunl iciyunga wacin
Northern Cree
http://www.youtube.com/watch?v=5mQ9AFPKMn0
"ma wee bonnie lassie" XD

Brazos
Viestit: 556
Liittynyt: Ke 07.03.2007 22:00
Paikkakunta: Yön pimeät kujat

Viesti Kirjoittaja Brazos » Su 08.04.2007 18:06

Muistelen jostain opiskeluajan viinankyllästämän usvan keskeltä, joku biotekniikan etc. kurssi, että fisu ei kauhean kauan säily. Max. vuosi? Voin kyllä olla väärässäkin ja tuskin siitä ainakaan sairastuu.

Simo Hankaniemi
Viestit: 957
Liittynyt: Pe 09.03.2007 05:43

Viesti Kirjoittaja Simo Hankaniemi » Su 08.04.2007 19:54

Kyllä kai vuosi alkaa olla maksimi pakasteelle, myös lihalle. Olen joskus yrittänyt ottaa syötäväksi paljon tätä vanhempaakin tavaraa, mutta päätynyt viemään kaman ketuille.

Pearl
Viestit: 97
Liittynyt: La 10.03.2007 10:51
Paikkakunta: Läyliäinen

Viesti Kirjoittaja Pearl » Su 08.04.2007 21:28

Kuha kestää noin ½ vuotta pakkasessa. Lohi vähemmän. Eli mitä rasvasempaa sen lyhyempi pakastus aika..

T: Kalamestarin vaimo :)
-:¦:-
¸.·´ .·´¨¨)) -Pearl
((¸¸.·´ ..·´ -:¦:-
((¸¸.·´

Dakota
Viestit: 644
Liittynyt: Ke 07.03.2007 19:17

Viesti Kirjoittaja Dakota » Ma 09.04.2007 09:31

Se on siinä ja siinä onko valmista kamaa vaiko ei. Kalamestarin vaimolla löytyy varmasti joku eri hyvä ohjekkin :D

Pearl
Viestit: 97
Liittynyt: La 10.03.2007 10:51
Paikkakunta: Läyliäinen

Viesti Kirjoittaja Pearl » Ma 09.04.2007 19:17

heh.. meillä isäntä yleensä hoitaa tuon kalanvalmistuksen...

Mutta tuosta huikkasi, että paistaapannulla molemminpuolin maustaa sitruunapippurilla hiukan tilliä ja smetanaa tai kermaa perään...
-:¦:-
¸.·´ .·´¨¨)) -Pearl
((¸¸.·´ ..·´ -:¦:-
((¸¸.·´

Dakota
Viestit: 644
Liittynyt: Ke 07.03.2007 19:17

Viesti Kirjoittaja Dakota » Ma 09.04.2007 21:22

Takuu varma, ei pysty epäonnistumaan :) Pitääpä osasta tehdä höyrytetty versio, on taatusti kevyempää.

Crossfox
Viestit: 151
Liittynyt: To 08.03.2007 23:18

Viesti Kirjoittaja Crossfox » Ma 09.04.2007 21:50

8)
Viimeksi muokannut Crossfox, Pe 29.01.2010 18:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Brazos
Viestit: 556
Liittynyt: Ke 07.03.2007 22:00
Paikkakunta: Yön pimeät kujat

Viesti Kirjoittaja Brazos » Ti 10.04.2007 17:37

Makunsa kullakin, mutta itse en ole ikinä ymmärtänyt, miten joku voi ottaa mielummin kalaa? jos on lihaakin tarjolla.

Vastaa Viestiin