Moon järkyttynyt
Se tietää sitä, että olet kiireinen taikka tässä kuumuudessa ei ole vain yksinkertaisesti nälkä.. Sisällä tällä hetkellä 28 astetta lämmintä.. apua..
Tuttava teurasti lampaansa ennen joulua ja pakastimessa olisi vielä lapa sekä kyljyksiä, niistä pitää tehdä jotakin pääsiäis herkkua kun kerta ruokailijoitakin tulossa lauantaina.. Itse elän suurin piirtein, päivästä toiseen salaatilla ja keitoilla.. Jotain hyvää aina silloin tällöin..
Niin ja kannattaa lampaan kanssa kokeilla vahvaa ja tulista, eräänlaista chili-barbecue kastiketta, sopii vallan mainiosti
Tuttava teurasti lampaansa ennen joulua ja pakastimessa olisi vielä lapa sekä kyljyksiä, niistä pitää tehdä jotakin pääsiäis herkkua kun kerta ruokailijoitakin tulossa lauantaina.. Itse elän suurin piirtein, päivästä toiseen salaatilla ja keitoilla.. Jotain hyvää aina silloin tällöin..
Niin ja kannattaa lampaan kanssa kokeilla vahvaa ja tulista, eräänlaista chili-barbecue kastiketta, sopii vallan mainiosti
-D-
Takunl iciyunga wacin
Northern Cree
http://www.youtube.com/watch?v=5mQ9AFPKMn0
"ma wee bonnie lassie" XD
Takunl iciyunga wacin
Northern Cree
http://www.youtube.com/watch?v=5mQ9AFPKMn0
"ma wee bonnie lassie" XD
En nyt varsinainen kokkkikolmonen ole. On lähinnä yritys-erehdys-menetelmä käytössä.Dakota kirjoitti:Mitä laitat pataan? Tein viimeksi tällaisella reseptillä:Brazos kirjoitti:Nyt tiedänkin mistä sitä pyhinä saa...
Niin mullakin on yleensä pullo tai pari punkeroa kaapissa, mutta nyt on päässyt loppumaan. Eihän siinä mitään, mutta tiukalla viinalla, mitä taas kaappi tursuaa on paha lammasta marinoida.
Mulla oli kokonainen viulu josta poistin jänteet ja rasvan ja pistin palasiksi. Pistin lihat pussiin, marinoin ne öljyllä ja erinäisillä yrteillä. Annoin olla yön yli marinadissa.
Joulusta jäi punaviiniä jonkin verran jonka olin pakastanut *vink,vink* ja käytin sen pataan.
Kuumensin hot potin liedellä lisäsin öljyä, valkosipulin kynsiä, chiliä ja paistoin lihat kiinni.
Kaadoin sekaan punaviinit, vasikka fondia ja vettä, annoin hautua tunnin ja lisäsin ainakin aurinkokuivattuja tomaatteja, pari laakerin lehteä ja oliiveja joukkoon. Haudutin viisi tuntia hiljalleen ja oli todella hyvää ja liha taatusti mureaa. Tarjoilin riisin kera....
Laitan lampaan yön yli marinoitumaan kokonaisena. Puolisen pulloa punkkua, rosmariinia, sipulia, murskattua valkkaria, musta- ja valkopippuria ja sitten yleensä vielä tunteella jotain yrttejä. Lisäksi tökin veitsellä reikiä lihaan minne työnnän puolikkaita valkkarin kynsiä, ehkä 8-10 kpl. Hieron kunnolla seosta lihaan ja sitten pussiin ja kaappiin, kääntelen sitä jos juovuksissa muistan. Ostinhan siis kolme pulloa vinkkua ja safkaan menee se puolikas...
Mutjoo, sitten uuniin mitä pitempään miedolla lämmöllä jaksaa muhituttaa sitä sen parempaa yleensä saa. Marinadista saa lisäksi oivan kastikkeen, lisää paistettuja pekoninpaloja, herkkusieniä, sipulia ja keittää kasaan. Kaveriks jotain perussettii, kermaperunoita tai paistettuja juureksia etc.
Sain juuri oman viuluni maustettua, homma meni näin: tietty suomalainen viulu, koska on aivan älytöntä tuoda maapallon toiselta puolelta ruokaelikkoa... nahat ja kalvoja ja rasvat pois. Veitsellä viiltoja lihaan, johon tyrkin kokonaista kolmen valkosipulin kynsiä halkaistuna, sitten päälle kaapista löytynyt kokoelma mausteita: salviaa, basilikaa, timjamia, rosmariinia, kynteliä, mustapippuria ja suolaa. Viileeseen "tekeytymään" ja paistopussissa meinasin huomenna paistaa, kunhan olen kaatanut viulun päälle 2dl kermaa, öljyä, 2 dl vahvaa kahvia, johon sokeripaloja liotettu. Lisäksi pussissa vois kypsyttää porkkanoita, sipulia ja perunoita. Asteita 175, paistoaika 3kg kohti 3 tuntia. Kastike keitetään pussiliemestä suurustettuna n 10 min, lisätään 2 dl kermaa. JA SITTE SYÖMÄÄN!!
Kuulostaa hyvältä! Kiva kun pojatkin osaa kokkailla tai edes on kiinnostusta yrittää
Btw, kauanko kala säilyy hyvänä pakastimessa? Pengoin sitä lammasta sulamaan niin löytyi kaksi kuhaa jotka on olleet siellä joulusta asti
Btw, kauanko kala säilyy hyvänä pakastimessa? Pengoin sitä lammasta sulamaan niin löytyi kaksi kuhaa jotka on olleet siellä joulusta asti
-D-
Takunl iciyunga wacin
Northern Cree
http://www.youtube.com/watch?v=5mQ9AFPKMn0
"ma wee bonnie lassie" XD
Takunl iciyunga wacin
Northern Cree
http://www.youtube.com/watch?v=5mQ9AFPKMn0
"ma wee bonnie lassie" XD
Höh, tyhmiä kyselet. Pakastimet hajoaa joka tapauksessa noin 10 vuoden välein, joten mikää mikä on siellä pakkasessa ei ole yli 10 vuotta vanha, ja on näinollen erittäin syömäkelpoista... Ainakin meillä.Dakota kirjoitti: Btw, kauanko kala säilyy hyvänä pakastimessa? Pengoin sitä lammasta sulamaan niin löytyi kaksi kuhaa jotka on olleet siellä joulusta asti
Hoka Hey!
mika at equstom.fi
mika at equstom.fi
Alan olla suht tunnettu jo tyhmistä kysymyksistä..
Ja kaipa noista uskaltaa vielä jotakin tehdä..
Ja kaipa noista uskaltaa vielä jotakin tehdä..
-D-
Takunl iciyunga wacin
Northern Cree
http://www.youtube.com/watch?v=5mQ9AFPKMn0
"ma wee bonnie lassie" XD
Takunl iciyunga wacin
Northern Cree
http://www.youtube.com/watch?v=5mQ9AFPKMn0
"ma wee bonnie lassie" XD
Juu, tosi virtuoosi niiden keksimiseenkin..
Native american food.. Leipää, leipää ja vielä enemmän leipää.. Kuvissa myös feast astioita, loimutetaan lohta.. Mikäs uuni tuolla parin minuutin kohdalla on?
http://www.youtube.com/watch?v=kQai94HfBpI
Native american food.. Leipää, leipää ja vielä enemmän leipää.. Kuvissa myös feast astioita, loimutetaan lohta.. Mikäs uuni tuolla parin minuutin kohdalla on?
http://www.youtube.com/watch?v=kQai94HfBpI
-D-
Takunl iciyunga wacin
Northern Cree
http://www.youtube.com/watch?v=5mQ9AFPKMn0
"ma wee bonnie lassie" XD
Takunl iciyunga wacin
Northern Cree
http://www.youtube.com/watch?v=5mQ9AFPKMn0
"ma wee bonnie lassie" XD
-
- Viestit: 957
- Liittynyt: Pe 09.03.2007 05:43